Açılış yoğun ilgi gördü Açılış yoğun ilgi gördü
2012 Hıdırellez Şenlikleri çerçevesinde yapılan kutlamalar renkli görüntülere sahne oldu. Her yıl geleneksel olarak yapılan Hıdırellez Şenlikleri bu yıl da Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirildi. Gençlerin ağırlıklı olarak katıldığı program havanın kararması ile başladı. Meydanda toplanan vatandaşlar gecenin geç saatlerine kadar müzik eşliğinde halaylar çekerek,oyunlar oynayarak doyasıya eğlendi. DJ Volkan vatandaşları adeta coşturdu. Eğlencenin doruğa çıktığı gecede yediden yetmişe herkes yakılan ateşin üzerinden atlayarak baharın gelişine merhaba dedi.

Bir vatandaşın 1 veya 2 yaşında olduğu tahminedilen çocuğunu kollarından tutarak ateşin üzerinden atlatması dikkat çekti. Çevrede ki vatandaşların şaşkın, ateş üzerinden atlatılan bebeğin ise korku dolu bakışları içersinde görülen olayda kendisine 'işte yurdum insanı ' dedirten vatandaş etrafındakilerin kendisini yapma diye uyarmasına rağmen her şeyden habersiz bebeği ateş üzerinden 3 defa atlattı. Bu durumu görenler "Pes doğrusu küçücük bebek nereden bilecek hıdırellezi, Allah korusun elinden kaçıverse nasıl verecek hesabını" diyerek duruma tepki gösterdi .

Keyifli saatlerin yaşandığı Hıdırellez gecesinde her yıl olduğu gibi bu yılda ev sahibi olmayı dileyen Foçalı vatandaşlar deniz kenarından topladıkları küçük çakıl taşlarını kumsal üzerine dizerek ev figürleri yaptı. Ev sahibi olma dileğinde bulundu.


Editör: TE Bilişim