İşçi Partisinden Foça'daki Ağaç Kıyımına Suç Duyurusu İşçi Partisinden Foça'daki Ağaç Kıyımına Suç Duyurusu
Foça Demokrasi Meydanında Kitap Kulübü üyeleri tarafından dağıtılan kitaplara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Etkinliğe destek veren Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’da kulüp üyeleriyle birlikte vatandaşlara binlerce kitap dağıttı.Şenliğin açılışında ünlü şairlerin şiirlerinden dizelerin okunması ilgiyle karşılanırken dağıtılan kitap standında “Kütüphane aklın eczanesidir” , “En iyi arkadaşım, bana okumadığım kitabı hediye edendir.” Yazılı dövizler dikkat çekti.

“HER YAŞTAN İNSANA HİTAP EDEN KİTAPLAR DAĞITIYORUZ”

Gerçekleştirdikleri faaliyetin ve Foça halkının göstermiş olduğu ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Foça Kitap Kulübünün kurucusu ve başkanı Ayla Karatekin, Yediden yetmişe her yaştan insana hitap eden kitapları dağıttıklarını belirterek, özellikle çocuklara yönelik dağıttıkları kitaplarla sosyal sorumluluk bilinci yüksek bir neslin yetişmesine katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi.“Biz Ege’nin eşsiz koyları ve adalarına sahip, tarihi M.Ö 8.YüzYıl.’a dayanan birçok medeniyetin kurulmasına öncülük etmiş Foça’nın bir avuç okuryazarıyız” diyen Karatekin, şöyle konuştu: “ 3 yıl önce kurduğumuz Foça Kitap Kulübümüz yaklaşık yüz gönüllü üyesi ile birlikte aktivitelerini çeşitlendirerek ve arttırarak devam ediyor. Halk Kütüphanesinde düzenli toplantılar yapıyoruz.



Sosyal sorumluluk projelerinde yer alıyoruz. Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz kitap şenliğini yılda 2 defa yapmayı hedefliyoruz. Amacımız kitap okumayı sevdirmek, yeni çıkan kitapları ve yazarları tanıtmak, maddi problemler nedeniyle kitap okuyamayan veya bunu iddia edenleri kitaplarla buluşturmayı sağlamaktır. Yardıma ihtiyacı olan okul ve bölgelere ulaştık. Muş’a, Varto’ya, Çorum’a Osmancık’a kitapla, oyuncakla, kırtasiyeyle el verdik. Yaşadığımız çevreyi, birbirimizi ve de kitap okumayı çok seviyoruz. Okuduğumuz kitabın başkalarına ulaşmasını, kitapların herkesçe okunmasını çok seviyoruz”

Foça’nın entelektüel yapıya sahip aydın insanların yaşadığı eğitim ve kitap konularına duyarlı bir kent olduğunu belirten, Foça belediye başkanı Gökhan Demirağ ise “ Foça kitap kulübü ile ortaklaşa yürüttüğümüz bu çalışmanın içinde olmaktan mutluyuz. Bir kişinin okuduğu bir kitabı başkası ile paylaşması yeni nesillere iyi bir örnek olur diye düşünüyorum. İlçe halkımızın duyarlı ve özenli olduğu bu tür etkinlikleri geleceğimize taşıyan bu çalışmaları yürekten destekliyor ve Kitap Kulübü üyelerimize sosyal sorumluluk bilinci anlayışında hassasiyetlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Şenliğe katılan vatandaşlara ücretsiz kuru pasta, çay ve meyve suyu ikram eden kulüp üyeleri.kulübe üye olsun olmasın herkesin kitap paylaşımına açık olduklarını, Foça Halk Kütüphanesinde üç haftada bir yaptıkları toplantılara tüm kitapseverleri beklediklerini, bağış yapacaklarında yine aynı kütüphaneye kitaplarını teslim edebileceklerini ifade ederek katılımcıları Foça Kitap Kulübünün çalışmaları hakkında bilgilendirdi.


Editör: TE Bilişim