Foça'da Can Pazarı Foça'da Can Pazarı
Bugün saat 13.00 sıralarında sigara izmaritinden çıktığı tahmin edilen yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile kontrol altına alındı. Kosova Koyu mevkiindeki sık ormanlık alanda sigara izmaritinden çıktığı tahmin edilen yangın kısa sürede büyüdü. Yükselen dumanları gören tatilci vatandaşlar, durumu itfaiye ekiplerine haber verdi.

Yangına, İzmir İtfaiyesi ve Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 3 arazöz ile yangın söndürme ve itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangın, ekiplerin müdahalesiyle yarım saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı. İtfaiye ekipleri, uzun süre soğutma çalışması yaptı. Yangın sonucunda yaklaşık 1 dönüm maki ve çam orman alanının yandığı bildirildi. Jandarma ekibi tarafından yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.Yangın sırasında rüzgarın olmaması yangının büyümesinin önüne geçti.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, kesin çıkış nedeni belirlenemeyen yangında yaklaşık 1 dönümlük alanın yandığını söyledi. Söndürme ekiplerinin yangını kısa sürede kontrol altına aldığını anlatan Demirağ, şöyle konuştu: "Rüzgarın olmamasını büyük bir şans olarak değerlendiriyoruz. Bilindiği üzere o bölgedeki ormanlık alanlarımız sadece Foça’nın değil tüm Bakırçay bölgesinin ciğerleridir. Faciadan dönüldü hepimize geçmiş olsun.”

Foça Haberleri





Editör: TE Bilişim