Açılış yoğun ilgi gördü Açılış yoğun ilgi gördü
Eyleme katılanlar arasında geçen Şubat ayında Ergenekon Davası duruşmasını izlemek için Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi önünde toplanan vatandaşlar arasında yer alan ve burada çıkan arbede sırasında tazyikli su nedeniyle sol gözünden yaralanan 63 yaşındaki Behice Kaya da yer aldı. Ergenekon Davası'nın duruşmasını izlemek amacıyla 8 Nisan'da Silivri'ye bir kez daha gideceğini söyleyen Kaya, "Az kalsın gözünden oluyordun. Sen daha akıllanmadın mı?" diye soranlara, "Gözüm değil canım feda olsun. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır" diye yanıt verdi.
Foça Demokrasi Meydanı'nda toplanan grup şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu. Grup adına basın açıklaması yapan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Foça Şubesi Başkanı Neşe Uprak, 8 Nisan’da Silivri’de birlik olma çağrısında bulunarak şöyle konuştu: "Bir ABD projesi olan Ergenekon, Balyoz davaları ile Türk ordusu itibarsızlaştırılmaya ve tasfiye edilmeye çalışılmaktadır. Güneydoğu, Türkiye'den adım adım koparılacak.Bunun son örneğini Türk Bayrağının olmadığı Nevruz kutlamalarında gördük."
ADD Foça Şubesi Başkanı Uprak, basın açıklamasının devamında şunları söyledi: "Türk Milletine yalan söyleniyor. Kandil'deki terörist başı 'Apo özgürleşmeden sınır dışına çıkmayacağız' diyor. Barış kelimesi hiç bu kadar kirlenmemişti. Orta Doğu'ya ABD yeni bir şekil veriyor. Bu coğrafyada Türklüğü ve Türk Milletini yok etmek istiyorlar."

Editör: TE Bilişim