Foça'da Opera Akşamı Foça'da Opera Akşamı
Ancak, CHP Foça İlçe Başkanı Osman Mert’in girişimiyle İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan gelen haber üzerine protesto eylemi tatlıya bağlandı. Başkan Kocaoğlu ile telefonla görüşen İlçe Başkanı Mert, Dernek üyeleri adına sorunun çözümü noktasında Başkan Kocaoğlu’ndan söz aldığını açıklayınca eylem iptal edildi.

Edinilen bilgiye göre; hayvan barınakları için yer bulma konusunda yaşanan sıkıntılar nedeniyle 2009 yılında Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan “Hayvan Barınağı ve Kısırlaştırma” projesi kapsamında, Ormana zarar vermeyecek uygun alanlarda hayvan barınağı yapılmak üzere talepte bulunan ilçe belediyelerine Bakanlık tarafından yer tahsis edildi. 18 Mayıs 2012 tarihinde sona eren yer tahsisi uygulaması süresi içersinde müracaat eden ilçe belediyeleri hayvan barınağı yapmak amacı ile tahsis edilen alanları devir aldı. Ancak, Foça Belediyesi Çevre ve Orman Bakanlığına hayvan barınağı için her hangi bir yer talebinde bulunmadı.



Foça’ya yeni ve modern bir hayvan barınağı kazandırmak için ilgili makamlara başvuran `Foça Hayvanları Koruma Derneği’ Foça İlçe sınırları içersinde hayvan barınağı olarak ayrılan alanın belirlenen süre zarfında herhangi bir kurumdan talep olmadığı için yeniden orman arazisine dahil edildiğini ve dolayısıyla Foça Belediyesinin yer tahsisi hakkını kaybettiğini öğrendi. Bunun üzerine harekete geçerek duruma tepki gösteren ve Foça Belediyesini duyarsızlıkla suçlayan hayvan severler Foça Belediyesini protesto etmek amacıyla eylem düzenledi. Foça Demokrasi meydanında toplanan hayvan severler İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan gelen söz üzerine eylemi iptal etti.

Eylemin iptal edilmesinden sonra CHP Foça İlçe Başkanı Osman Mert’e teşekkür eden Foça Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Prof Dr Huriye Kuruoğlu, “Orman Bakanlığından tarafımıza gönderilen 18 Mayıs 2012 tarihli yazıda ilçe belediyelerine hayvan barınağı yapımı için yer tahsisi uygulamasının sona erdiği belirtilerek, dolayısıyla talepte bulunmayan Foça Belediyesinin de verilen hakkı kaybettiği, fakat yine aynı yazıda Büyükşehir Belediyesinin talep etmesi durumunda tahsis hakkı var olduğu ifade ediliyordu. Dolayısıyla CHP Foça İlçe Başkanı Osman Mert’in girişimleriyle Aziz Kocaoğlu’yla görüşüldü. Başkan Kocaoğlu, barınak yapımı için talep ettiğimiz alanı Büyükşehir Belediyesi olarak ilgili bakanlıktan tahsisini isteyeceğini bildirdi. Bu durumda sorun çözülmüş gibi duruyor” diye konuştu.

Duyarlılığınızdan ötürü hepinize teşekkür ediyorum diyen CHP Foça İlçe Başkanı Osman Mert ise, “18 Mayıs tarihli genelgenin Belediyemiz tarafından takip edilemediği için ortada bir sıkıntı oluşmuş. Artık bu sıkıntının nedenlerini değil, çözüm şeklini bulmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu anlamda İzmir Büyük şehir Belediye Başkanımızla görüştük. Foça Belediye Başkanımız 18 Mayıs tarihli genelgeyi ek’i ile birlikte bir yazı yazarak mevcut genelgeden dolayı artık bu tahsis işleminin Büyükşehir belediyesine yapılması gerektiğini bildirdi. Sizlere söz veriyorum gönderilen yazının takipçisi bizzat ben olacağım” diyerek sorunun en yakın zamanda çözüleceğinin sözünü verdi.

Editör: TE Bilişim