Yangından 3 Çocuğunu Kurtardı Ama... Yangından 3 Çocuğunu Kurtardı Ama...
 Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Tunca beldesinde gerçekleştirilen tahta araba şenliğine, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize Valisi Nurullah Çakır, AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar’ın yanı sıra davetliler ve vatandaşlar katıldı.
Tahta Araba Şenliği'ne, yarışçılar kendi tasarımları olan 87 ilginç tahta araba ile katılırken, yarışa katılan arabaların uygun olup olmadığı kurulan araç muayene istasyonunda tek tek kontrol edildi. Düzenlenen yarışlar, 6'şar kişiden oluşan 28 grup halinde gerçekleştirildi.
Lastik ayakkabı ve kıl çorap giydikleri gözlenen yarışmacıların olası kazalara karşı kask, kolluk ve dizlik takmaları da dikkati çekti. Yarışların yapıldığı parkur kenarına, "Dikkat tahta araba çıkabilir", "Uçuruma düşmek yasaktır", "Sollama yapmak yasaktır" tabelaları asıldı.
Yarışlarda 6 kişilik gruplar halinde start alan yarışmacılar bin 300 metrelik parkurda yarıştı.



KAZALAR YAŞANDI, YARALANAN OLMADI
Start bayrağı ile başlayan yarışta, sürücüler tehlikeli anlar yaşadı. Bazı tahta arabaların tekeri kırılırken bazı arabalar da devrildi. Tekeri kırılan tahta arabalar nedeniyle bazı yarışmacılar yarışı bırakmak zorunda kaldı. Bazı yarışmacıların da arabalarını ellerine alıp koşarak yarışı tamamlamaya çalışması çevredekilerin gülüşmesine yol açtı. Yarışma sırasında bazı kişilerin hafif şekilde yaralandığı görüldü. Yarışlar
sırasında başlayan yağmur yarışmacı ve izleyicilere zor anlar yaşattı. Tahta arabalar arasında yer alan ve yaralıları taşımak düşüncesiyle Can Gül tarafından dizaynedilen "Lazbulans" ambulans da ilgi çekti. Yarış sırasında Lazbulans'ın tekerleği kırıldı.

BAKAN YAZICI DA TAHTA ARABA KULLANDI
Şenlikte, Bakan Hayati Yazıcı da bir tahta arabayı yaklaşık 20 metre kullandı. Bakan Yazıcı, tahta araba kullanırken bir gazetecinin 'ehliyetiniz var mı?' şeklindeki sorusuna "Ehliyete gerek var mı bilmiyorum ama ehil olmak yeterlidir bence" yanıtını verdi.
Şenlikteki yarışlarda dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

Editör: TE Bilişim