Göç Anıtı Yarın Açılıyor Göç Anıtı Yarın Açılıyor
 Kentte ihtiyaç sahipleri ile evde bakım hizmetinden yararlanan hasta ve yaşlılara hizmet verecek olan bir çamaşırhane, Binbaşı Reşat Bey Mahallesi'nde açıldı. Sağanak yağışa rağmen mahalle sakinlerinin büyük ilgi gösterdiği açılışla hizmete giren tesiste, ihtiyaç sahibi vatandaşların kirli çamaşırları ücretsiz olarak yıkanacak. 
Mesai saatleri içinde hizmet verecek çamaşırhaneye kayıt yaptıran vatandaşlara kirli çamaşırları için özel bir torba dağıtılacak. Yıkanan çamaşırlar sahiplerine yine özel bir torba içinde teslim edilecek. Bir haftada 175 aileye hizmet verecek olan çamaşırhane, elektrik ve su tasarruflu son teknoloji ürünü tam otomatik 6 adet makine yer alıyor.



Haftada 2 ton çamaşır yıkanacak olan tesiste, ilçedeki amatör spor kulüplerini formaları ile çamaşırlarının da yıkanacağı bildirildi.

Avrupa’nın birçok kentinde bu tür çamaşırhanelerin hizmet verdiğini söyleyen Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, aynı zamanda Cumhuriyet Semt Evi olarak da hizmet veren tesisin açılışını mahalle sakini kadınlarla birlikte yaptı. Vatandaşların deterjan dahil hiçbir ücret vermeyeceklerini belirten Başkan Şenol, “Sosyal belediyeciliğin bir gereğini daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Her yaştan insanımızın doğumdan ölüme yanındayız” diye konuştu.


izmir haber
Editör: TE Bilişim