Genç öğretmen canına kıydı Genç öğretmen canına kıydı
Körfez Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından her yıl düzenlenen geleneksel hamsi şenliğinin bu yıl 5’ncisi düzenlendi. Akçay'da bulunan dernek binası önünde düzenlenen şenlikte, Karadeniz’den özel olarak getirilen meşhur Karadeniz hamsisi vatandaşlara ikram edildi. Dernek binası önüne kurulan mangallarda pişirilen ve gece saatlerinde Trabzon’dan özel olarak getirilen 1 ton hamsi, isteğe göre ekmek arası veya tabakta dağıtıldı. Öğle saatlerinde başlayan şenlik akşam saatlerine kadar devam etti. 
Edremit Kaymakamı Osman Tunç, körfezdeki diğer ilçelerin kaymakamları, bölgedeki çok sayıda belediye başkanı, Karadenizli vatandaşlar ve Akçaylıların katıldığı şenlik programı, kemençe eşliğinde oynanacak horonlarla sona erecek.
Körfez Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yusuf Şahintürk, “Trabzon’dan temizlenmiş halde getirdiğimiz yaklaşık 1 ton hamsiyle 5. kez vatandaşlarımızın huzuruna çıktık. Geleneksel hamsi şenliğimiz Karadenizli hemşerilerimiz kadar bölgemizde yaşayan vatandaşlarımız tarafından da ilgi gördü. Karadeniz’den kopup Edremit Körfezi’ne yerleşmiş olan biz Karadenizliler, örf ve adetlerimizi burada da sürdürmek azmindeyiz” dedi.


Editör: TE Bilişim