Bostanlıspor  Yine Türkiye Şampiyonu Bostanlıspor Yine Türkiye Şampiyonu

Ana menüsünü Türk mutfak kültürünün en önemli yemeği olan pilavın oluşturduğu “Pilavcı Sarı Bekir”, İZİD Başkanı Feyyaz Sungur’un akaryakıtçı oğlu Mehmetcan Sungur ile Matbaacı Bekir Kaya’nın ortaklığında Çankaya’da açıldı.

Mehmetcan Sungur, İzmir İş Dünyası Derneği Başkanı Feyyaz Sungur’un oğlu. Üniversite eğitimini gastronomi alanında yapmış ama hayat onu önce emlak sektöründe, sonra da akaryakıt sektöründe çalışmaya yönlendirmiş. İçindeki mutfak sevdası sönmeyince, üniversite eğitimini mütercim tercümanlık alanında tamamlayan Matbaacı Bekir Kaya ile Alsancak’ta ana menüsünü pilavın oluşturduğu restoran “Pilavcı Sarı Bekir”i açtılar. İZİD Başkanı Feyyaz Sungur, Birlik ve Beraberlik Federasyonu Başkanı Mehmet Diş Pilavcı Sarı Bekir’in açılış kurdelasını konuklarla beraber kesti.

Pilavcı Sarı Bekir’i mevcut iş alanlarının dışında yatırım amaçlı projelendirdiklerini vurgulayan Mehmetcan Sungur, neden pilavcı tercih ettiklerini şöyle açıkladı; “Pilav Türk mutfak kültüründe yüzyıllardır önemli bir yere sahip. Özellikle pirinç pilavı Osmanlı sarayından bu yana sofralarda başka yemeklerin yanında tamamlayıcı olarak mutlaka yer almış. Ağırlıklı olarak tavuk ve etin yanında kullanılıyor. Osmanlı döneminden bu yana tavuklu, nohutlu pilav bir sokak lezzeti olarak da kabul görüyor. İnsanlar, düğün, cenaze, anma, kutlama gibi etkinliklerinde ikram olarak tavuklu, nohutlu pilav ikram ediyor. Biz de oldukça yaygın geleneksel tavuklu, nohutlu pilavı insanlara sunmak istedik. Öğle yemeğinde ne yiyeceğim düşüncesinde, çok sayıda çalışan bulunan Çankaya bölgesini yatırım için seçtik. Büyük beğeni kazanacağına inanıyoruz.”  

Editör: Ajans Ekip