Başkan Önal Sözünü Tuttu, Bilgi Teyzeyle Buluştu Başkan Önal Sözünü Tuttu, Bilgi Teyzeyle Buluştu
Odanın, girişimcilik ruhu taşıyan tasarımcı ve modacılar için KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği içinde düzenlediği kurslar tamamlandı. 70 saatlik uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlayan 30 kursiyere sertifikaları törenle verildi. Oda hizmet merkezinde düzenlenen törene İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı, İzmir Tuhafiyeciler Odası Başkanı Memduh Kaya, İzmir Kuaförler Odası Başkanı Sezai Apaydın ile İTKO Başkanı Mevlüt Turun katıldı.
Sertifikalarını alan kursiyerlerin, 30 bin lira geri ödemesiz, 70 bin lira da faizsiz ve komisyonsuz geri ödemeli destek imkanından yararlanabilecekleri belirtildi.
Kursların sektöre yeni istihdam olanakları yaratacağını savunan İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Mevlüt Turun, eğitimler sonucu kazandırılacak yeni potansiyel ile meslek kolunda ticari sirkülasyonun canlanacağını kaydetti. Genç tasarımcı ve modacılara destek olmayı ilke edindiklerini belirten Mevlüt Turun, ‘Sektöre yeni girişimcilerin kazandırılması iş demek, sektör ile uğraşan insanların çoğalması, mesleğin güçlenmesi demek, yeni istihdam olanakları demek. Oda yöneticileri olarak sektörü ve üyelerimizi güçlendirmek, meslektaşlarımızın iş hacimlerini artıracak girişimlerde bulunma bizim asli görevimiz. Gelişen çağda göz ardı edilmeye başlanan üyelerimizin yeni koşullara uyumunu sağlamak için çaba gösteriyoruz. İnsanlar eskiden takımlarını, elbiselerini terziye diktiriyordu. Şimdi bu yönde talepler oldukça düştü. O zaman üyelerimiz yeni şartlara uyum sağlayarak sanatlarını sergileyecek, geçimlerini sağlayacaklar. Bunun da yolu eğitimden geçiyor. İzmir Terziler Odası bugüne kadar yaptığı eğitim ve proje çalışmalarıyla sektöre önemli katkılar vermiştir’ dedi.
Kursiyerlere verilecek destekler hakkında bilgi veren, KOSGEB İzmir Güney Hizmeti Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı ise, ‘Proje kapsamında 70 saatlik eğitimi alıp kendi işini kuran ve projesini onaylatan girişimci adaylarına 30 bin lirası hibe, 70 bin lirası da geri dönüşümlü olmak üzere, 100 bin lira destek kredisi verilecek. Kredinin hibe olmayan kısmının geri ödemesi de, işletme kurulduktan 2 yıl sonra üçer aylık eşit taksitlerle faizsiz ve komisyonsuz olarak yapılacak. Bu projede bizimle birlikte hareket ettiği için İzmir Terziler ve Konfensiyoncular Odası’na teşekkür ediyorum.’ dedi.
Dünyanın her yerinde işsizliğin büyük sorun olduğunu hatırlatan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu da, eğitimleri tamamlayan kursiyerlerin yeni istihdam yaratacaklarını vurguladı.
Mutlu, ‘Önümüzdeki aylarda birer girişimci, birer esnaf olarak sizleri aramızda göreceğiz. İşletmenizde istihdam yaratacak, başka insanlara iş ve aş vereceksiniz. Esnaflık, girişimcilik özveri ister. Bu sertifikalar sizin ilk basamağınız. Zincirin devamında KOSGEB desteklerinden de yararlanarak yeni işyeri açacak, üretim yapacak, işsizlikle mücadeleye katkı koyacaksınız. Düşündüğünüz işi hayata geçirmekte tereddüt etmeyin. Oda yöneticileri olarak yanınızdayız’ şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim