Türkiye’nin 245 yıllık tarihiyle en köklü ve saygın üniversitelerinden olan İstanbul Teknik Üniversitesi çatısı altında eğitim veren İTÜGVO İzmir Okulları Genel Müdürü Esra Sandalcı Adam, asırlardır çağdaşlığını muhafaza eden İTÜ’den güç aldıklarını ifade ederek, “Seçeneklerin çoğaldığı günümüzde sadece kalite ve ilkelerinden ödün vermeyen kurumlar var olmaya devam edecektir” dedi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Geliştirme Vakfı Okulları İzmir yerleşkesinde gerçekleştirilen törene, Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez, Menderes Kaymakamı Bahri Tiryaki, İzmir Milletvekili Necip Nasır, Bitlis Milletvekili Cemal Taşar, İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Gaziemir İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Usman, Menderes İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Yüzbaşıoğlu ile Nesan Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Sandalcı, NESAN Yönetim Kurulu Üyeleri, İTÜGVO İzmir Okulları Genel Müdürü Esra Sandalcı Adam, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

“KURUM KÜLTÜRÜNÜ İÇSELLEŞTİRECEĞİZ”

Açılışta konuşan İTÜ GVO İzmir Okulları Genel Müdürü Esra Sandalcı Adam, 5. Eğitim yılına hazırlandıklarını belirterek, Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında aynı inanç ve azimle yollarına devam ettiklerini söyledi. Adam, “İTÜ’lü olma kültürünü tüm okulumuzun genelinde özümsetmeye devam etmek için sene boyunca öğrencilerimizle kurum kültürünü içselleştirmeye devam edeceğiz. Hepimiz, İTÜ’nün sahip olduğu marka değeri, ilkeleri ve ortak inancı için buradayız” dedi.

“30 YIL ÖNCE YOK DENECEK KADAR AZDI”

Esra Sandalcı Adam, özel okulların 30 yıl önce yok denecek kadar az olduğunu, 2000 yılından günümüze yüzde 100 bir artış görüldüğünü belirterek, “günümüzde seçenekler çoğaldı. Seçeneklerin bu kadar çok olduğu günümüzde sadece kaliteli ve ilkelerinden ödün vermeyen kurumlar var olmaya devam edecektir. Velilerimize bize duydukları güven ve destek için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İTÜ GVO İzmir Okulları Eğitim Danışmanı Myriam Levi ise, “Odağımız, ana kucağından İTÜ’ye gelen yavrularımızı, yeteneklerini keşfetmiş, yetkinliklerini geliştirmiş, hedeflerini belirleyebilen, hedefleri doğrultusunda ilerleyen, toplumuna, ülkesine ve değerlerine sahip çıkan, azimli, kararlı ve duyarlı gençler olarak mezun etmektir” dedi.

“HEDEFİMİZ MUHASIR MEDENİYETLER”

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi, AK Parti Bitlis Milletvekili Cemal Taşar ise yaptığı konuşmada, kendisinin de öğretmenlik yaptığına vurgu yaparak, “yıllarca eğitime gönül vermiş bir arkadaşınız olarak bizim milli eğitimdeki temel hedefimiz çocuklarımızı muhasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktır. Öğretmenlerimizin, öncelikle kendine yetebilen, ailesine, milletine ve tüm insanlığa faydalı nesiller yetiştirmesi birinci hedefi olmalıdır. Çocuklarımızı geleceğe hazırlarken onları, bir ayakları milli kültür üzerinde, diğer ayakları ise bütün dünyayı taşıyacak şekilde yetiştirmemiz gerekiyor. İTÜ GVO’nun bu misyonu yerine getireceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından anasınıfı öğrencileri ellerinde Türk Bayrakları ile tören alanından geçerek sınıflarına uğurlandı. Öğrencilerin hep bir ağızdan İTÜ Marşı’nı okumasıyla sona eren törenin ardından İTÜ GVO’da 2018-2019 eğitim öğretim yılı başlamış oldu.

9 Günlük Bayram Tatili Seyahat Sektörünü Olumlu Etkiledi 9 Günlük Bayram Tatili Seyahat Sektörünü Olumlu Etkiledi

EĞİTİM KALİTESİ DÜNYAYLA YARIŞIYOR

Öğrencilerine; İngilizce, Almanca ve İspanyolca dil eğitiminin yanı sıra kendi tasarladıkları cihazları üretmelerine imkan sağlayan Maker ve STEM laboratuvarları oluşturan İTÜ GVO, 3 boyutlu yazıcılar sayesinde öğrencilerin hayal ettikleri projeleri 3D yazıcıları kullanarak gerçeğe dönüştürmemesine olanak tanıyor. California Üniversitesi Lawrence Bilim Merkezi’nde geliştirilen GEMS programı ise öğrencilere, bilimsel düşünme becerisi kazandırmanın yanı sıra, fen ve matematik konularına karşı ilgilerini artırarak daha kalıcı bir öğrenme sağlıyor. Ayrıca MTW programı anaokulundan itibaren sayı kavramı ile tanışma, karşılaştırma yapma, işlem özelliklerini anlama gibi matematikteki temel zihinsel süreçleri göz önüne alarak planlanmış etkinliklerden oluşuyor.

Editör: TE Bilişim