Ankara'da Bombalı Saldırı Ankara'da Bombalı Saldırı
Büro Memur-Sen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı, Büyük Anadolu Hotel'de gerçekleştirildi. Toplantıya, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Türkiye'nin dört bir yanından gelen sendikanın şube başkanları, şube yönetim kurulu üyeleri ve il temsilcileri katıldı. Toplantının açılışında konuşan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan, terörü bitirmek için başlatılan çözüm sürecine değindi. Terörün çeşitli biçimlerdeki darbelerin yol açtığı ve artık çözüme kavuşturulması gereken en önemli sorunlardan biri olduğunu ifade eden Yazgan, "Türkiye'nin 81 ilinde teşkilatlanmış olan Büro Memur-Sen, üyeleriyle, il ve ilçe temsilcileriyle, merkez yönetimiyle bir Türkiye fotoğrafı sergiliyor. Milletimizin değerleriyle bizim değerlerimiz bire bir örtüşüyor. Buradan hareketle aynı vücudun azaları gibi yurdumuzun herhangi bir noktasındaki sızı, bizim de canımızı acıtıyor. Terör nedeniyle maddi kayıplar bir tarafa, milletimiz nice vatan evladını kaybetti. Kim olursa olsun, kaybedilen her can bizim canımızdır. Hükümetin inisiyatifi ile başlatılan çözüm arayışları sağıyla, soluyla, Alevisiyle, Sünnisiyle, Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Arabıyla tüm milletimiz tarafından gönülden destekleniyor ve umutla çözüm bekleniyor. Bizler de 30 yıldan fazladır devam eden terör belasının bir an evvel bitirilmesini, yaşanan acıların artık sona ermesini istiyoruz" dedi.
"FAZLA MESAİ ÜCRETİYLE İLGİLİ ÇALIŞMANIN SONUCUNU BEKLİYORUZ"
Yazgan, konuşmasında kamu çalışanlarının fazla mesai ücretleri, ek ödemeleri ve ikramiyelerini ellerinden alan 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'yi protesto için İstanbul’dan Ankara'ya yaptığı yürüyüş eylemini hatırlattı. Yanlışın düzeltilmemesi üzerine böyle bir eyleme karar verdiklerini söyleyen Yazgan, kamu çalışanlarının mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini ifade etti. Yazgan, "Eylemimiz sırasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, fazla mesailerin ödenmesiyle ilgili çalışma başlatıldığını söyledi. Bu çalışmanın bir an önce sonuçlandırılmasını bekliyoruz. Kamu çalışanlarının alın terinin, emeğinin karşılığını istiyoruz. Çalışmadan olumlu sonuç çıkmazsa yeni eylemlerle alanlara ineceğiz. Büro Memur-Sen olarak kimden gelirse gelsin her zaman haksızlığın karşısında durduk, durmaya devam edeceğiz. Kamu çalışanlarının hakkını alana kadar mücadeleye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"TOPLU SÖZLEŞMEDE FARKIMIZI ORTAYA KOYACAĞIZ"
Genel yetkili sendika olarak her zaman kamu çalışanlarının hizmetinde olduklarını belirten Yazgan, kimseyi ötekileştirmediklerini, çalışanları birleştiren sendikal bir bakışla hareket ettiklerini ifade etti. Yazgan, "Bizler, hizmet kolumuzdaki diğer sendikalar gibi hiçbir zaman siyasi partilerin arka bahçesi olmadık, olmayacağız. Çünkü biz, sendikacılığa siyasilerin değil kamu çalışanlarının penceresinden bakıyoruz. Bizim bu duruşumuz kamu çalışanları tarafından tam not alarak genel yetkili sendika olduk. Önümüzdeki süreçte kurulacak toplu sözleşme masasına büro hizmet kolunda çalışanları temsilen biz oturacağız. Masada kamu çalışanlarının hakkını alacağız. Oluşturduğumuz AR-GE kuruluyla, her kurum için ayrı ayrı çalışma yaprak toplu sözleşmeye var gücümüzle hazırlanıyoruz. Sözleşme masasında Büro Memur-Sen’in farkını alacağımız haklarla ortaya koyacağız" diye konuştu.

"HEDEF EN AZ 60 BİN ÜYE"
Sendikasının hedeflerini de açıklayan Yazgan, şunları kaydetti: 
"Teşkilatımızın özverili çalışmasıyla ve kamu çalışanlarının tercihi ile sendikamız birincilik kürsüsüne artık inmemek üzere yerleşmiştir. Durmayacağız, çalışmaya devam edeceğiz. Artık hedefimiz 15 Mayıs 2012'de 46 bin olan üye sayımızı 60 binlerin üzerine taşımaktır. Büro Memur-Sen'in başarılı, cesaretli, çalışkan kadroları için bu hedef hiç zor değildir. İmkanlar çerçevesinde 500 üyesi olan şubelerimize tahsis ettiğimiz araçlardan kısa bir süre içerisinde diğer şubelerimize de tahsis edeceğiz. Büyükşehir statüsünde olan tüm illerdeki arkadaşlarımızı profesyonel yapacağız. İmkanlar çerçevesinde Ankara ve İstanbul'dan başlamak üzere şubelerimiz için şube hizmet merkezleri satın alacağız. Ankara'da üyelerimizin ve ailelerinin kalabileceği otel kalitesinde misafirhane tesis edeceğiz. Teşkilatımızın ve üyelerimizin kullanacağı kreş ve gündüz bakımevi oluşturacağız."

Editör: TE Bilişim