Tecavüzcüye 20 yıl hapis Tecavüzcüye 20 yıl hapis
 Edinilen bilgilere göre, Kastamonu'nun Araç İlçesi Boyalı Beldesi Kovanlı Köyü'nde yaşayan Kahraman Adalıoğlu (25), 2009 yılının Eylül ayında kaybolduktan 10 gün sonra ölü olarak bulunmuştu. Olayın ardından yapılan tahkikattan sonra Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Ayşe Tanyel (28) ve kardeşi Ramazan Tanyel (26) Kahraman Adalıoğlu’nu öldürdükleri tespit edilmişti. İlk olarak Ramazan Tanyel, cinayeti ‘Namus için ben öldürdüm’ diye üzerine alırken, abla Ayşe Tanyel, ise Ramazan Tanyel’in olayla ilgisi olmadığını “Beni kurtarmak istiyor. Bu yüzden cinayeti kendisi işlemiş gibi göstermek istiyor. Namusum için asıl cinayeti ben işledim” demişti. Mahkeme ise, Kahraman Adalıoğlu’nun öldürülmesinden sonra yer değiştirmesini göz önünde bulundurarak, Ayşe Tanyel’in Kahraman Adalıoğlu’nu gücü yetmeyeceği için cinayeti işleyemeyeceğine kanaat getirerek, Ramazan Tanyel’e 25 yıl hapis cezasına çarptırmış, Ayşe Tanyel’in beraatı yönünde karar almıştı.

YARGITAY BOZDU GERÇEK ORTAYA ÇIKTI
25 yıl hapis cezasını çok bulan Ramazan Tanyel, karar sonrası Yargıtay’a temyiz için gönderdiği dosyada, Ayşe Tanyel’in ifadesi göz önünde bulunmadan, varsayımlar üzerine kesin delil olmadan karar alındığı gerekçesiyle Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararını bozdu.

KARDEŞİNİ KORUMAK İÇİN BOŞ YERE 2 YIL HAPİS YATTI
Yargıtay, 2 yıl boyunca tutuklu bulunan Ramazan Tanyel’in beraatına karar kılarken, duruşmanın yeniden görülmesini kararlaştırdı. Yargıtay’ın kararı bozmasından sonra tekrar duruşma yapıldı. Hâkim karşısına çıkartılan Ayşe ve Ramazan Tanyel kardeşlerden Ayşe Tanyel, Kahraman Adalıoğlu’nu öldürmekten dolayı 12,5 yıl hapis cezasına çarptırılırken, Ramazan Tanyel’inde, olayla ilgisi bulunmadığı gerekçesiyle beraatına karar verildi.

2 AY SONRA TEKRAR TUTUKLANDI
1 yıldan fazla cezaevinde tutuklu bulunan Ayşe Tanyel, Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi’nin beraat kararı sonrası serbest bırakılmıştı. Yargıtay’ın kararı bozması sonrası suçlu bulunan ve 12,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Ayşe Tanyel, 2 ay özgürlük sonrası tekrar tutuklanarak cezaevine gönderildi. 2 yıldan cezaevinde boş yere tutuklu bulunan Ramazan Tanyel ise davadan beraat etti.

Editör: TE Bilişim