Feci Kaza 1 Ölü 2 Yaralı Feci Kaza 1 Ölü 2 Yaralı
 Kastamonu’nun Taşköprü ilçesine bağlı İncesu köyü Karaçalılık Mahallesi'nde hayvan otlatmak için gittiği köy arazisinde bulunan dereye giren 11 yaşındaki Özkan Tekeci'nin cesedine ulaşıldı.
Edinilen bilgiye göre ilçeye 10 kilometre mesafede bulunan İncesu köyü Karaçalılık Mahallesi'nde hayvan otlatmak için araziye çıkan Özkan Tekeci'den (11) haber alamayan ailesi durumu jandarmaya bildirmiş, köye gelen jandarma ekipleri, görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda köy arazisinde yol yapım firmasının kum aldığı gölette arama kurtarma çalışmaları başlatmıştı. Olay yerine çağırılan Kastamonu AFAT ekiplerinin botlarla 17 saat boyunca sürdürdüğü arama çalışmalarından sonuç alınamayınca Kastamonu İl Özel İdaresi'nden gönderilen iş makineleri ile gölette biriken su tahliye edilmeye çalışılmış, bu çabadan da sonuç alınamaması üzerine Ankara’dan su altı polisleri talep edilmişti.
Öğle saatlerinde olay yerine gelen dalgıçlar, 2 metre derinlikte 11 yaşındaki Özkan Tekeci’nin cesedine ulaştı. Çocuğun olay yerinde gelen babası Yusuf Tekeci ile annesi sinir krizleri geçirdi. Çift komşuların ve akrabaların yardımıyla güçlükle sakinleştirilirken, sudan çıkarılan cenaze cumhuriyet savcısının talimatı ile Taşköprü Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

AİLENİN TEK ERKEK ÇOCUĞUYDU
Yaşanan acı olayda hayatını kaybeden Özkan Tekeci, ilköğretim 4. Sınıf öğrencisiydi ve ailesinin tek erkek çocuğuydu. Ailenin, 2008 yılında Taşköprü'ye bağlı Dereköy'de bulunan evlerinin yanması sonucu İncesu köyü Karaçalılık Mahallesi'ne taşındığı öğrenildi.
Köylüler bölgeden yol yapım çalışmaları için su alan firmaya ve yetkililere tepki gösterirken, Çördük köyünden Hasan Alay, “Bugün başkasının çocuğunun başına, yarın bizim çocuğumuzun başına gelir. Ben burada yol yapım firmasından, buna izin veren Kaymakamlıktan ve yetkililerden şikayetçiyim. Bizim canımız yandı. Ne bir uyarı levhası ne de başka bir şey var. Biz insan değil miyiz?” ifadelerini kullandı.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim