12 milyon lira heyecanı 12 milyon lira heyecanı
 Amerika’nın Orlando eyaletinde yapılan Görme Engelliler Halter Dünya Şampiyonası’na Sivas’tan katılan 2 engelli halterci dünya üçüncüsü oldu.
Amerika’nın Orlando eyaletinde 1-3 Temmuz tarihleri arasında yapılan Görme Engelliler Halter Dünya Şampiyonası’na Sivas İbrahim Geneş Görme Engelli Spor Kulübü’nden 3 sporcu katıldı. Sivas’tan katılan 60 kiloda Okan Namettepe ile 110 kiloda Dursun Hayran dünya üçüncüsü olurken, 82 kiloda Osman Elbay ise dünya 6.’lığını kazandı. Şampiyonada Türk Milli Bayan Halter takımının takım halinde birinci olurken, erkekler ise takım halinde dünya 4.’sü oldu. Şampiyonanın ardından Sivas’a dönen halterciler Vali Ali Kolat’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Milli Takım Antrenörü Semih Ceylan, şampiyona hakkında Vali Ali Kolat’a bilgi verdi. Vali Ali Kolat ise, engelli sporcuları tebrik ederek, "Gerçekten de güzel başarı. Engellilerimizin yaptığı güzel çalışmaları iftiharla takip ediyoruz. İnşallah başarıları artarak devam edecektir. Daha güzel sonuçlar bekliyoruz inşallah, bu güzel çalışmalarından dolayı kutluyorum" diye konuştu.
Vali Kolat, şampiyonaya katılan sporcuları altınla ödüllendirdi. Ziyarette İl Gençlik ve Spor Kulübü Salim Kılıç ve Kulüp Başkanı Sefa Gülbil de hazır bulundu.


Editör: TE Bilişim