Şarkının sözü ve müziği grubun solisti Evrim Tan imzası taşırken müzik yönetmenliğini ise başarılı sanatçı Özkan Yavaş üstlendi. 

Evrim Tan’ın yanı sıra kanun sanatçısı Anıl Yıldırım ve ud sanatçısı Ahmet Ziya Pürnek’ten oluşan grup; dinleyicilerine yüksek sesli karmaşadan uzaklaşıp sakinleşebilecekleri naif bir müzikal kaçış sunuyor.

Zeytin Dalı”, zeytin ağaçlarının içinde çocukluğu geçmiş bir yaşam hikayesini anlatıyor. Zeytin, ağır ve zahmetli büyüyen ölümsüz bir ağaçtır... Şifadır, sağlıktır. Toprak ve güneş ona hayat verir, tıpkı insana verdiği gibi. Bu şarkıda üçünün birbirine bağlılığını ele alan Evrim Tan, şarkının sözleri ile müzikseverlere bu duyguları ifade ediyor.

Grubun adı, doğanın içinde barındırdığı eski ve derin anlamların yanı sıra Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan kehribar taşının mistik etkisini çağrıştırıyor. Bu isim, grup üyelerinin esinlendiği kökleri derin bolluk ve bereket sembolü olan aynı zamanda insana huzur veren kehribar taşının, grubun müziği ile uyumu sebebiyle seçilmiştir.

Zeytin ağaçlarından oluşan bir doğanın içerisinde ve Cunda adasının tarihi bir iskelesinde yansıtıldığı klibin yönetmenliğini Turgay Ceylaner üstlendi. Klip, Ayvalık Cunda Adasının güzel atmosferinde kalabalık bir ekip eşliğinde tamamlanarak izleyicisiyle buluştu. 

Polatların Tutukluğuna İlişkin Mahkemeden Devam Kararı Polatların Tutukluğuna İlişkin Mahkemeden Devam Kararı

“Grup Kehribar”ın yeni şarkısı “Zeytin Dalı” Ölmez Müzik etiketiyle tüm müzik platformlarında ve klibi Müzik Ölmez YouTube kanalında yayında.

Editör: Ersin USTA