Başkan Tugay’dan Kemalpaşa’ya raylı sistem sözü Başkan Tugay’dan Kemalpaşa’ya raylı sistem sözü
Olay, öğle saatlerinde meydana geldi. Ayşe Şengül'e ait kiraz bahçesine kiraz toplamaya giden Hanife Pekin (23) ve Gönül Pekin(21) kardeşler aşırı yağıştan korunmak için bir çam ağacının altında dinlenen işçilerden Güler Pekin (23) ve Gönül Tekin (20)'in yanına gittiler. Bu sırada yıldırımın düşmesi sonucu olay yeri can pazarına döndü. Yıldırım düşmesi sonucu yaşamını yitiren iki kız kardeşin cenazeleri Kemalpaşa Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Yaşı belirlenemeyen Ayşe Şengül de yaralandı. Ayşe Şengül hemen Ege Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılırken sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Ölen kız kardeşlerin amcasının kızları olduğunu dile getiren Sezai Pekin; “Olay anında bahçede değildik. Gümüşhaneli bir aileyiz. Tanıdıkların bahçesine kiraz toplamaya gitmişler. Çok yağmur yağınca bahçenin oradaki ağacın altına girmişler. O sırada ağaca yıldırım çarpmış. Olay anında biri hayatını kaybetmiş, diğer kardeş hastanede yaşamını yitirmiş. Bir tane yaralı var. Onunda durumu hakkında bir bilgi alamadık. Üzgünüz. Kader, ölüm nerede gelecek bilinmiyor” dedi.

Olay yaşanırken yan bahçede kiraz topladıklarını söyleyen Arif Dursun ise şunları söyledi: “Çok şiddetli bir yağış vardı. Sonra bir ses geldi. Çok şiddetliydi. Biz yıldırım düştü dedik ama nereye düştüğünü bilmiyorduk. Korkudan yere çökmüşüm. Dışarı doğru yürüdük. Yan bahçeden bağrışma sesleri geliyordu. Sonra o tarafa gittik. Herkes yerdeydi. Bir can pazarı vardı. Hemen yaralıları hastaneye götürdüler. Ama iki kişinin öldüğünü duyduk. İlk yıldırım bizim kızın bacağına çarptı yukarı çıktı sonra direk ağaca yöneldi biz anladık orada bir şeyler olduğunu çok şiddetli bir sesti. Ama kızlardan birinin cep telefonu ile konuştuğunu duyduk.”
Olay yerinde ağaca çarpan yıldırımın izleri belirgin olarak görülürken, geriye yere dökülmüş kirazlar ile kız kardeşlere ait ayakkabılar kaldı.







Editör: TE Bilişim