Bireysel kredi ve kredi kartı borcunu ödememiş kişi sayısı yüzde 11.64 azaldı Bireysel kredi ve kredi kartı borcunu ödememiş kişi sayısı yüzde 11.64 azaldı
  Anadolu Üniversitesi hazırlık sınıfı öğrencileri, Bologna süreci denilen ‘Avrupa Yükseköğretim Alanı yaratmayı hedefleyen program’ olarak bilinen sistemin getirilmesini protesto etti. Anadolu Üniversitesi’nin pilot üniversite olduğu uygulamada öğrenciler, Yabancı Diller Yüksek Okulu’ndan Bologna sürecine geçilerek karşılaştıkları çarpık ve sorunlu eğitim sistemini protesto ettiler. Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) binası önünde toplanan eylemciler, “Hazırlık sınıfta kalmayacak”, “Fakülteler boş öğrenciler çaresiz işte Bologna sürecimiz” ve “Öğrenciler biçare hazırlığa bir çare” sloganları attılar. Eylemciler, YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya’nın uygulamaya çalıştığı Bologna sürecinin işlemediğini, eğer geri adım atılmazsa mağduriyetin devam edeceğini savundular.
Anadolu Üniversitesi Hazırlık Öğrencisi Tarık Sabna, ikinci ve üçüncü yılında hala bölümlerine geçememiş öğrenciler olduğunu ifade ederek, “Anadolu Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu’nun yönetmeliğinde diğer üniversitelerinkinden farklı olarak ilk maddelerinde yabancı dil eğitiminin amacı öğrencileri Avrupa dil ölçütü seviyesi olan b2.2 düzeyine getirmek olarak belirlenmiştir. Öğrencilerden çok üst düzeyde bir yabancı dil seviyesinin istenmesi ve bu seviye için gerekli alt yapının hazırlanmaması, öğrenci profiline dikkat edilmemesi ve benzeri birçok durum yüzünden Anadolu Üniversitesi Bologna mağduriyetinde pilot üniversite durumuna gelmektedir” dedi. 
Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü’nden olumlu bir cevap alamadıklarını dile getiren eylemciler, YÖK temsilcileriyle görüşmek istediler. YÖK binasına giren eylemcilerden 2 kişi görüşmek için yetkili kimsenin olmadığını belirterek, 2 Eylül Günü Anadolu Üniversitesi’nde çadır eylemine başlayacaklarını kaydettiler. 

İzmir haber
Editör: TE Bilişim