Ege Bölgesi'nin ihracatı Mart ayında hız kesti Ege Bölgesi'nin ihracatı Mart ayında hız kesti
  Doğa ve Yaban Hayatı Koruma, Avcılık ve Atıcılık Spor Derneği Merkez Av Komisyonunun (MAK) aldığı kararlara göre, bölge de bu sezon ava kapalı bulunan Erzurum- Köprüköy asfalt karayolunun sağ tarafı tamamen ava kapalı alan olarak bildirilirken, bu bölgede avlanılması yasaklandı. Diğer ava açık alanlarda ise yasal avcılık izni bulunan yerli ve yabancı avcıların MAK kararlarında belirtildiği, sezon için bildirilen 1. Grup av hayvanlarından Bıldırcın 10 adet, Üveyik'in ise 8 adet olarak avlanılmasına müsaade edildiği belirtildi.
Bölgenin Av popülasyonu bakımından zengin oluşundan dolayı çevre il ve ilçelerden yoğun şekilde Avcı baskısına maruz kaldığını belirten dernek yetkilileri, Doğa ve Yaban Hayatını Sürdürülebilirlik açısından belirlenen süre ve zamanlar haricinde yasal olmayan şekilde avlananlar için öncelikle kolluk kuvvetleri ve yöre halkımızın sağduyulu hareket etmelerini istedi.
Dernek yönetimince yapılan açıklamada, “Bizler geçen kışın zor doğa şartlarında Doğa ve Yaban hayatı koruma derneği olarak yaptığımız yemlemeler ve gerekse kurak geçen bu yaz sezonu için bölgemizde mevcut av hayvanı envanterinin bir hayli düştüğü kanısındayız. Onun için avın birer canlı olduğu öncelikle koruma ve sürdürülebilirliği açısından bakılmasına ve sağduyulu davranılması unutulmamalıdır. Doğa ve Yaban Hayatı Koruma, Avcılık ve Atıcılık Spor Derneği olarak doğa ve yaban hayatı severler ile yasal avcı dostlarımızın yeni av sezonunun hayırlı olmasını temenni ederiz” denildi.

İzmir haber

Editör: TE Bilişim