Ege Bölgesi'nin ihracatı Mart ayında hız kesti Ege Bölgesi'nin ihracatı Mart ayında hız kesti
  Antalya’ya tatile gelen 51 yaşındaki Nadia Marie Emmanuel Cartier Meylan, su kayağından denize düştükten sonra beyin kanaması geçirdi. Tüm müdahalelere rağmen hayata tutunamayan Fransız cerrahın organları 3 kişiye umut oldu. Beyin ölümü gerçekleşen Cartier Meylan’ın erkek arkadaşı ve tıp fakültesinde okuyan kızı organ bağışı yapmak istediklerini söyleyince organları acil bekleme listesindeki hastalara bağışlandı.
Fransız doktorun iki böbreğinin Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'ne gönderildiğini söyleyen AÜ Hastanesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan, böbreklerin üç çocuk annesi 45 yaşındaki Emine Bilensoy ve 21 yıldır diyalize giren B.Y. isimli hastaya nakledildiğini belirtti. 
Karaciğerin ise Konya Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki bir hastaya nakledildiğini kaydeden Doç. Dr. Dinçkan, Cartier Meylan’ın bazı organlarının da tıp fakültesi öğrencilerinin eğitiminde kullanılmak üzere Akdeniz Üniversitesi’ne bağışlandığını söyledi.
ALLAH RAZI OLSUN
Afyonkarahisar’dan böbrek nakli için gelen Emine Bilensoy, on yıldır böbrek hastası olduğunu ve 4.5 yıldır diyalize bağımlı bir hayat sürdüğünü belirterek “Bana böbreği bağışlayıp hayata tutunmamı sağlayanlardan Allah razı olsun. Ölen kişinin de mekanı cennet olsun. Yıllardır organ bekliyordum dualarım kabul oldu. Fransız olması hiç önemli değil önemli olan hayata tekrar dönmemizdir“ dedi.

İzmir haber

Editör: TE Bilişim