Seçim Rekabeti Dijital Pazarlamaya Yansıdı: Son 30 Günde 500 Milyon TL Seçim Rekabeti Dijital Pazarlamaya Yansıdı: Son 30 Günde 500 Milyon TL
BAŞVURULAR 6-15 MAYIS TARİHLERİNDE YAPILACAK
KPSS başvuruları başladı. Adaylar 6-15 Mayıs arasında başvurularını yapabilecekler. 6-7 ve 14 Temmuz'da ise sınav uygulanacak. Sabah oturumları 09.30'da, öğleden sonra oturumları ise 14.30'da başlayacak. KPSS kılavuzunda yer alan bilgilere göre, cumartesi sabah ve diğer üç oturumdan herhangi birine girecek adaylar 80,00 TL, cumartesi sabah ve diğer üç oturumdan herhangi ikisine girecekler 120,00 TL, tüm oturumlara girecek adaylar ise 160 TL ödeyecek.

ÜCRET ARTIŞINDA ADAYLARIN GÖRMEDİĞİ BİRÇOK ETKEN VAR
Hürriyet'ten Gönül Koca'nın haberine göre, ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Yasin Bulduklu, "Adayların gördükleri sadece sınav kitapçığı ve cevap anahtarı. Oysa onların görmedikleri birçok etken var ücret artışında" dedi.
YÜKSELEN MALİYET ADAYLARA YANSIYOR
Bulduklu, KPSS'de her oturumun 40 TL olmasını ise şöyle açıkladı:

"Bu yıl Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ilk kez uygulanıyor. Dolayısıyla bu sınav için yeni bir soru havuzu oluşturuldu. Artan maliyet de sınav ücretlerine yansıdı. Görevliler ve sorular en büyük maliyeti oluşturuyor. Koordinatör, bina sorumlusu, gözetmen, salon başkanı, bina yöneticisi, okuldaki hizmetli vs. gibi kişilere de bir ücret ödeniyor. Üç hafta öncesinden kapalı dönem başlıyor. Bir kapalı dönemde yaklaşık 120-130 kişi çalışıyor. Bunun da bir maliyeti oluyor. Dolayısıyla yüksek maliyetler adaylara yansıyor."

ÖABT MALİYETİ ARTTIRDI
Her sınavın maliyetinin farklı olduğuna dikkat çeken Yasin Bulduklu, "LYS'lerde oturum başı 25 TL ama orada hazır bir soru havuzu var, onu kullanıyoruz. Ama KPSS'de öyle değil, sürekli güncelleniyor soruları. Burada havuzun dinamik olması gerekiyor. Geçen sene KPSS'ye giren adaylar ilk oturuma 35 TL, diğerleri için de 20'şer TL yatırıyorlardı. Bu sene ÖABT'nin yapılıyor olması maliyeti arttırmış durumda."



Editör: TE Bilişim