Bayram Tatilinde Teknelerden Atık Toplamaya Devam Etti Bayram Tatilinde Teknelerden Atık Toplamaya Devam Etti
  Başkan Altungün, hedeflerinin Kuşadası Limanı’nın rekabet gücünü yükseltilmesi olduğunu belirterek, “ Gerek Kuşadası Limanı, gerekse Kuşadası Limanı gibi stratejik öneme sahip diğer yerlerin siyasi kavga için malzeme yapılmasına karşıyız. Herkesin bu konuda hassasiyet içerisinde olması gerekiyor. Bu Kuşadası ekonomisi için şarttır “ dedi. 
“ ORTAK AKIL VE UZLAŞIDAN YANAYIZ “
Kuşadası Limanı ile ilgili sorunların çözümünde uzlaşı ve ortak akıldan yana olduklarını kaydeden Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, “ Uydukent gibi, Limanda da uzlaşı içinde, yasalara ve hukuka uygun, ortak akıl üreterek çözüm bulunmasını istiyoruz. Bu amaçla, Ticaret Odası, Esnaf Odası, Kent Konseyi ve daha bir çok mesleki ve sivil toplum örgütünün görüşlerini alarak, konuyu belediye meclis gündemine aldık ve ortaya uzlaşı ve ortak akıl ile bir tavsiye planı çıkardık. Plan balıkçı barınağını kurtarıyor hem de sorun olan işyerlerindeki yıkımları içeriyor “ diye konuştu.
- HUKUKİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR
Kuşadası Limanı’ndaki hukuki sürecin devam ettiğini, bununda da bakanlık açıklamasıyla ortaya resmen konduğunu kaydeden Başkan Altungün, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Bakanlıktan gelen yazı, Danıştay kararları kesinleşmeden yıkım kararlarının uygulanmaması istiyor. Biz yıkımı uygulayacağız. Baştan beri söylediğimiz gibi hukuk ne derse biz onu uygulayacağız. Şu anda hukuk süreci devam ediyor. Ancak, unutulmaması gereken bir konu var ki, liman sahası içerisinde imar planı yetkisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndadır. Bu nedenle geçmişte olduğu gibi yarın da başka bir planla karşımıza gelinebilir. Bunu engellemenin yolu bilek güreşi yapmak değil, şehrin menfaatlerine uygun ve şehrin kabul edebileceği bir planı uygulatmaktır. Bu nedenle ortak akıl içerisinde belediye meclisinden aldığımız tavsiye kararını bakanlığa gönderdik “

İzmir haber

Editör: TE Bilişim