Z Kuşağındaki 2 Gençten Biri Eğlence Amaçlı Alkol Tüketiyor! Z Kuşağındaki 2 Gençten Biri Eğlence Amaçlı Alkol Tüketiyor!
  Edinilen bilgiye göre, Nimet Hayvancılık Şirketi tarafından 2 gün önce Avustralya’dan Tekirdağ Limanı’na Almvashe isimli gemiyle 9 bin angus getirildi. Anguslardan biri gece saatlerinde gemiden kamyonlara tahliye edilirken firar etti. Limandan kaçan angus sahil boyunca koşmaya başladı. Trafikte tehlike saçan angusu polis ve zabıta ekipleri takip etmeye başladı. Polis ekipleri araç megafonunda vatandaşları “Herkes kaçsın hayvan saldırıyor. Herkes çekilsin” diye uyardı. Angusu yakalamayan polis ekipleri hayvanı yormak için araçla peşinden kovaladı. Yaklaşık 10 kilometre koşan angus Değirmenaltı Mahallesi’nde sıkıştırıldı.

POLİS EZİLME TEHLİKESİ GEÇİRDİ
Yorgun düşen angus mahalle içinde beklemeye başladı. Bu esnada yakalamak için angusun üzerine giden bir polis memuru aniden üzerine koşan anugusun altında kalmaktan kıl kapıyı kurtuldu. Vatandaşlar çevreye saldıran angutsan dükkanların içine kaçarak kurtuldu.

YABANCI GÖREVLİLER KEMENTLE YAKALADI
Angusu yakalamakta belediye ekipleri başarısız olunca devreye gemiden görev yapan Romanyalı hayvan bakıcıları girdi. Kementle angusu yakalamak isteyen görevliler, birkaç denemesinde başarısız oldu. Uzun denemelerin sonunda angus boynuna kement atarak yakalandı. Belediye ekipleri tarafından çevreye bağlı şekilde saldıran angus uyuşturucu iğneyle vurularak etkisiz hale getirildi. Yere düşen angus, görevliler tarafından bacaklarından bağlandı.

MAHALLELİ KORKU DOLU ANLAR YAŞADI
Çevreye saldıran angus nedeniyle mahalle sakinleri korku dolu anlar yaşadı. Bazı vatandaşlar ise bu anı cep telefonları ile görüntüledi. Mahallede oynayan çocukların tehlike atlattığını söyleyen bir vatandaş, “Vallahi nasıl sahip çıkılıyor. Bu hayvan buraya kadar nasıl geldi. Bu kadar kişinin hayatını risk altına aldılar. Bu işi yapanların daha dikkatli olması lazım” dedi.
Korktuğunu ifade eden bir kadın, “Biz lahmacuncuda oturuyorduk. Aniden üzerimeze geldi. Bir polis ezilme tehlikesi geçirdi. Çok korktuk” dedi.
Ezilme tehlikesini geçirdiğini söyleyen bir mahalle sakini, “Çok korktum. Sokaktan eve kaçarak kurtulduk. Çocuklarımız sokakta oynuyordu. Hemen onları aramaya çıktık. Çok saçma bir şey. İçeri kaçarak ezilmekten kurtulduk. Çoluk çocuğumuz dışarıdaydı. İnsan hayatı basit değil. Daha dikkatli olmaları lazım” dedi.
Angusun sert bir şekilde bağlanmasına tepki gösteren bir vatandaş, “Hayvana eziyet ediyorlar. Bu hayvana böyle davranılır mı? Yazık günah. İğneyle uyuştur yeterli. Bu şekilde eziyet etmeleri çok kötü” dedi.
Angus, kamyona yüklenerek limana götürüldü.

İzmir haber

Editör: TE Bilişim