Ramazan ayında mutlaka ziyaret edilmesi gereken şehirler Ramazan ayında mutlaka ziyaret edilmesi gereken şehirler
  Son olarak, Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı beldesi sınırları içerisindeki Dilek Yarımadası Milli Parkı kapsamında olması nedeniyle ava kapalı olan Büyük Menderes Deltası’nda av yapan kaçak avcılar, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) görevlileri tarafından suçüstü yakalandı. Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Milli Parkı Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin düzenli kontrolleri sırasında suçüstü yakalanan kaçak avcıların ellerindeki tüm silahlara ve malzemelere el konuldu. Kaçak avcılar hem ava kapalı alanda hem de avlanması yasak olan türleri avladıkları tespit edildi. 
- MİLLİ PARKTA 256 KUŞ TÜRÜ BULUNUYOR
16 bin 690 hektar büyüklüğündeki Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası 1994 yılında Milli Park statüsü verilerek, uluslar arası sözleşmelerle koruma altına alınmış Türkiye’nin en önemli doğal miraslarından biridir. Türkiye’de yaşam alanları iyice daralan kuşların özgürce uçabildiği ender yerlerden birisi Büyük Menderes Deltası’nda içinde nesli tehlike altında bulunan çok önemli türlerin bulunduğu 256 çeşit kuş üreyip, barınıyor ve besleniyor.
- KUŞLARI TÜFEKLE DEĞİL, FOTOĞRAF MAKİNELERİYLE AVLAYALIM
Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği(EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü, “ Milli Park ve deltada yaşanan kaçak avcılığın mutlaka önlenmesi gerektiğini belirterek, Yaşam alanları iyice daraldığından günümüzde nesilleri yıldan yıla azalmaya başlayan kuşların, bilinçsiz ve kaçak avcılıkla katliam yapılarak öldürülmesi türlerinin geleceğini tehdit etmektedir. Tek eşli olan Angut kuşu, eşi öldüğü zaman yanına o anda başka bir yırtıcı hayvan veya bir insan gelse dahi gözlerini bir dakika bile eşinin cesedi üstünden ayırmadan, ölene kadar onun başucunda bekleyip yas eder. Bu yas durumu ömrünün sonuna kadar da devam eder. Angut kuşunun bu vefalı hareketi, insanlara ders verecek niteliktedir. Vurulan kuşların içinde avlanma yasağı bulunan Angıtların da olması çok üzücüdür. Kuşların korunması için, aynı zamanda yerel halkın da ekonomik düzeyini geliştiren kuş gözlem turizminin delta gibi doğal alanlarda yayılması gerekir. Büyük Menderes Deltası doğal peyzajının güzelliği, yüzlerce kuş türünü barındırması, Priene, Didim ve Milet gibi önemli antik kentlere yakınlığı nedeniyle, ülkemizde kuş gözlem turizminin yapılabileceği ender yerlerden birisidir. Büyük Menderes Deltasının kuşları tüfekle değil, fotoğraf makineleriyle avlanmalıdır “ diye konuştu.

İzmir haber
Editör: TE Bilişim