Gaziemir İlçesi Su Kesintisi Gaziemir İlçesi Su Kesintisi
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ile Gaziemir Gıda Bankası Yardımlaşma Derneği Başkanı olan eşi Birsen Şenol, il genel meclis ve belediye meclis üyelerinin de bulunduğu açılış ve etkinliğe yüzlerce kadın katıldı.
Kursiyerlerinin kendi ürettikleri hediyeleri Başkan Şenol, kadının tarih içerisindeki ve toplumsal hayattaki yeri ve önemine değindi. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlarımız üzerinde göklere kadar yükselmeye layıksın” sözüyle kadına verilmesi gereken değeri dile getiren Başkan Şenol, “Bizim örf ve adetlerimize göre yuvanın gerçek sahibi olan kadın, ailenin ve toplumun temel direğidir. Biz de bu inançla kadınlarımızı ekonomik ve sosyal hayatın içine çekmek, onları üretici hale getirmek için Cumhuriyet Semt Evlerini kurduk. Bu merkezlerde kadınlarımızı çeşitli kurs ve eğitimlerle üreten bireyler haline getiriyoruz. Üretimlerini kulübelerimiz ve fuarlarda satarak kadınlarımızın aile ekonomilerine katkı sunmalarına aracı oluyoruz” dedi.

“GÜNDE ORTALAMA 5 KADIN ÖLÜYOR”
Şenol’dan sonra söz alan Milletvekili Moroğlu, 8 Mart’ın emekçi kadınlar günü ilan edilmesi sürecine ve kadının tarih içerisindeki rolüne değinerek, AKP’nin kadına yönelik politikalarını eleştirdi. Günde ortalama 5 kadının cinayete kurban gittiğini ve AK Parti’nin 10 yıllık iktidarında kadın ölümlerinin sayısının yüzde bin 400 arttığını kaydeden Moroğlu, “Başta iktidar olmak üzere hiçbirimiz kadın cinayetlerine sessiz kalmamalıyız. Söz konusu ölümlerin nedenlerinin araştırılması çözülmesi için defalarca mecliste önerge verdik. Ancak hiçbirinden sonuç alamadık. Biz bugün kadına karşı yapılan saldırılara karşı durmak için bir araya geldik. Bu mücadeleyi her gün her platformda sürdürmeliyiz” diye konuştu.
Başkan Şenol’un açılışını kadınlarla yaptığı ve bu özel günün çok özel hediyesi olan Atıfbey Mahallesi Semt Evi vatandaşların görüş öneri ve isteklerini belediyeye ileterek, çözüm aramalarında köprü görevi yapacak. Semt evinde, mahalle sakinlerine kurs ve eğitimlerin yanı sıra sağlık, hukuk ve psikolojik danışmanlık hizmeti verilecek. Açılışı yapılan 6 adet satış kulübesinde ise kursiyerlerin, semt evlerinde ürettikleri ürünler barkot sistemiyle satılarak kadınların ekonomik hayata katılmaları sağlanacak.

Editör: TE Bilişim