5 kişilik arabaya 12 kişi binince 5 kişilik arabaya 12 kişi binince
  Son günlerde vatandaşları bunaltan sıcak havanın göz sağlığı açısından da riskler yarattığına değinen Birol Dayan, doğruadan göze gelecek güneş ışınlarının göz sağlığını bozabileceğini söyledi.
Güneşin zararlı ışınları olan ultraviyole (UV) ışınlarından korunmanın en kolay yolunun kapalı mekanlarda kalmak olduğunu ifade eden Yeni Dünya Optik yetkilisi Birol Dayan ancak bu mümkün değil. Gün içerisine mutlaka dışarı çıkıyoruz. Güneş ışınlarına maruz kalıyoruz. Yaz aylarını mevsim normallerinin de üzerinde yaşadığımız şu günlerde gözlerimizi güneş ışınlarından korumak için güneş gözlüğü takılması gerekiyor. Doğru güneş gözlüklerinin tercih edilmesi ve kullanılması ise UV ışınlardan yüzde 95 oranında korunmak mümkün olabiliyor. Güneş gözlüğü kullanımında asıl amaç görüntü beyne ileten retina tabakasının güneş ışığındaki zararlı ışınlardan korunmasıdır. O nedenle de güneş gözlükleri mutlaka ultraviyole filtreli olmalıdır. Önemli olan şık, havalı bir güneş gözlüğü kullanmak değil, retinayı zararlı ışınlardan korumaktır. Bu güneş ışığı da olabilir, bilgisayar ya da spot ışığı da olabilir” dedi.
Gözlük camının rengi, şekli ve modası olmayacağını ifade eden Dayan: “Gözlük camında önemli olan rengi ya da şekli değil kalite değerleridir. Gözlük camının mutlaka kaliteli olması gerekiyor. Güneş gözlüklerinin camlarının mutlaka filtre özelliği de olmalı” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim