İzmir'de Kaza Can Aldı İzmir'de Kaza Can Aldı
 Tekin, AK Parti yöneticilerinin işadamlarına ve işletmelere ‘Bağış yapın’ telkinine tepki gösterdi. CHP Alaçatı Belde Teşkilatı ile buluşan Tekin, aynı baskıyı CHP’lilerin yapması halinde bu haberi gazetelerin manşetten vereceğine vurgu yaparak,”Bu mübarek ramazan ayında insanların yardım yapıp yapmayacağını AKP’ye mi soracağız? Maalesef işadamlarımız da korktukları için ellerinden hiçbir şey gelmiyor. Baskı kültürü CHP’nin reddettiği bir anlayıştır. Yardım yapmazsa bu insanların kapısına ya bir vergi memuru gelecek ya da başka bir şey olacak. Bu İzmir’de dahil olmak üzere Türkiye’nin birçok bölgesinde yaşanıyor. Bu olayı canlı olarak gördüğüm için sizlerle paylaşmak istedim” diye konuştu.
Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ile CHP Alaçatı Belde Başkanı Mustafa Öztürk’ün de bulunduğu sohbet toplantısında Anayasa çalışmalarına da değinen Gürsel Tekin, şunları söyledi: ”Şu an Anayasa çalışmalarında henüz bir şey yok. Bizim bütün ümidimiz daha demokratik daha özgürlükçü, kuralları oluşmuş evrensel hukukun yerleşmesini istiyoruz. Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ‘Başkanlık Sistemi’nden bahsederken AKP’nin temennisini dile getiriyor. Türkiye koşulları buna uygun değildir. Böyle bir şey mümkün değildir. Türkiye’de hukuk sistemi oturmuş değildir. Dünyanın herhangi bir ülkesinde İngiltere, Almanya veya İspanya’da tutuklu belediye başkanı yoktur. Niye Türkiye’de bin 500 belediye başkanı yargılanıyor? Neden 5 bin bürokrat yargılanıyor? Böyle bir sistem olabilir mi? Bu sistem çürümüş bir sistem. CHP’nin tek çabası dünyada olduğu gibi evrensel hukuku bu ülkeye yerleştirmektir. İnsanlar özgürlüklerini, düşünce ifadelerini açıkladıkları için tutuklanmamalı.”
YENİLENEN CHP
Kendisinin yeni oluşturulacak CHP MYK’dan çok şey beklediğini anlatan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Bana göre bu son parti meclisinde deneyimli, tecrübeli, bilgi birikimi olan çok sayıda arkadaşımız var. Büyük olasılıkla Cuma veya Cumartesi yeni bir MYK oluşacak. Bu yeni MYK’dan başta ben olmak üzere çok şey bekliyoruz. Daha atak olan, meseleleri kavramış, projeleri olan bir CHP göreceksiniz”
SURİYE BÖLÜNMEYE DOĞRU GİDİYOR
Suriye konusundaki görüşlerini de paylaşan Tekin, sözlerini şöyle tamamladı:“CHP’nin son bir yıldır uyarılarına rağmen ne yazık ki iktidar anlaşılmaz bir şekilde egemen güçlere vermiş olduğu sözleri yerine getirerek Türkiye’yi çok ciddi bir sıkıntıya sokmuştur. En son hâla bir çözüm bulunamamıştır. Bugün gazetelere baktığınızda Irak veya Libya modelini şimdi Suriye’de görüyoruz. Bu çok tehlikeli süreçtir. Biz komşularımızla birbirimize çok benzeriz. İran, Suriye ve Irak coğrafyasına baktığımızda ne kadar birbirimize benzediğimizi daha iyi anlayabiliriz. Suriye’de ise görüntü bölünmeye doğru gidiyor. Tehlike bir anda değil aşama aşama gelir. Bunu çok net görüyoruz. Türkiye dış politika konusunda bu yanlışlardan vazgeçmeli. En son Sayın Başbakan ile Dışişleri Bakanı Rusya’ya bir ziyaret gerçekleştirdi. Putin’in, Dışişleri Bakanını çağırış şeklini hepiniz görmüşünüzdür. Türkiye Cumhuriyeti Bakanı bu düzeyde çağırılmamalı diye düşünüyoruz. Bütün bu yanlış politikalardan nasıl vazgeçilecek bilemiyoruz?”






Editör: TE Bilişim