Beratcan'ın anne ve babası ifadeleri için emniyette Beratcan'ın anne ve babası ifadeleri için emniyette
Gasp edilen kadın yakınları tarafından hastaneye kaldırılırken, olaydan sonra kayıplara karışan şüpheliyi yakalamak için polis çalışma başlattı.Edinilen bilgilere göre olay, saat 18.00 sıralarında Sultançiftliği Yeni mahalle 184. Sokak’ta meydana geldi. Kardaş’ın annesi diğer 3 çocuğunu okuldan almak için dışarı çıktı. İddiaya göre, bir kişi bu sırada tek başına olan genç kadının bulunduğu evin kapı zilini çaldı. Annesinin eve geldiğini düşünen Ebru Kardaş, kapıyı açar açmaz şüphelinin saldırısına maruz kaldı. Kardaş'a saldıran kimliği belirsiz zanlı, hamile kadının kolundaki bilezikleri gasp etmek için bıçak çekti. Kimliği belirsiz zanlı, kendisine direnen talihsiz kadını önce yere yatırıp yastıkla kafasına bastırdı, sonra da elindeki bıçakla sağ bileğini kesti. Zanlı daha sonra ise kadının kolundaki 3 bilezik ile küpelerini gasp ederek kayıplara karıştı.
Okuldan çocukları alan Ebru Kardaş’ın annesi eve geldi, kızını yerde kanlar içerisinde baygın halde yatarken farketti. Yakınları tarafından Sultangazi’de bulunan Lütfiye Nuri Burat Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından bileğinde derin kesik oluşan 3 aylık hamile kadın, buradan ambulansla İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilerek ameliyata alındı.
Saldırıya uğrayan hamile kadın Ebru Kardaş'ın eniştesi Necmettin Gümüş " bizim kızımız evdeyken annesi kardeşini okuldan almaya gitmiş. Annesi çıktıntan sonra birisi kapıyı çalmış. Kızımız annem geri geldi diye kapıyı açmış. Kapıyı açması ile ağzına yastık koymuş ve boğmak istemiş. Sonrasında kızımız direnmiş ve kolunu keserek bileziklerni almış" şeklnde yaşananları anlattı.Polis ekipleri olayı gerçekleştirdikten sonra kayıplara karışan şüpheliyi yakalamak için geniş çaplı araştırma başlattı.Öte yandan yaralı hamile kadın ile ilgilenilmediğini idda eden hasta yakınları ve hastane görevlileri arasında bir arbede yaşandı.

Editör: TE Bilişim