112 asılsız çağrıların hedefi 112 asılsız çağrıların hedefi
Sakarya’nın Serdivan ilçesinde yaşanan hırsızlık vakaları besicilerin canına tak etti. Uzun süredir belli aralıklarla devam eden hırsızlık olaylarından dolayı büyük sıkıntı yaşayan besiciler; yeterli önlemlerin alınamadığından dert yandı.
Ramazan Bayramı’na iki gün kala yaşanan son hırsızlık olayı ise besicilerin kanını dondurdu. Mürsel Pekküçük’e ait 26 küçükbaş hayvanı çalan hırsızlar; ahırın yanında bağlı duran ata ise işkence yaptı.
Atın boynu ve sırt bölgesini bıçaklayan hırsızlar; ayrıca hayvanın bacaklarına da zarar vererek kayıplara karıştı. Olaydan büyük üzüntü duyduklarını kaydeden besici Mürsel Pekküçük; hırsızların yıllardır bu bölgede cirit attığını ancak artık hayvanlarına işkence yapacak konuma geldiklerini ifade etti.
Görgü tanıklarının ifadesine göre, 81 plakalı bir kamyonet tarafından çalınan hayvanların piyasa değeri 18 bin TL. Ancak bu hırsızlık ilk vaka değil. Bir süre önce bölgede başka bir ahırdan küçükbaş 66 hayvan çalan hırsızlar son 3 yıl içinde toplam 214 küçükbaş hayvanı çaldı.
Ahırlarından hayvanları çalınan ve atlarına işkence yapılan Alper Pekküçük ise yaşanan olaylara acilen bir önlem alınması gerektiğini söyledi. Pekküçük, ata işkence yapacak kadar gözleri dönmüş olan hırsızlardan dolayı uykularının kaçtığını dile getirdi.
Besici Mürsel Pekküçük de hırsızlık olaylarının önünün alınmaması durumunda kendi önlemlerini kendilerinin almalarının gerekeceğini vurgulayarak; bu durumun ise büyük bir risk taşıdığını sözlerine ekledi.



İzmir haberleri

Editör: TE Bilişim