Başbakan: “Siyaset bizim için millete hizmet demektir” Başbakan: “Siyaset bizim için millete hizmet demektir”
Saldırının başarılı olamayacağını anlatan Erdoğan, “Hodri medyan. Elinizde ne varsa kullanın. Çiğ yemedik ki karnımız ağrısın” diye konuştu.
Grup toplantısında konuşan Erdoğan, "Gizli ses kayıtları, CHP’yi de MHP’yi de esir almıştır. CHP’nin gizli görüntü kayıtlarıyla nasıl şekillendiğini, Baykal’ın nasıl gönderildiğini tüm millet açık net şekilde gördü. bu oyunun arkasında da paralel yapı vardı ilan ediyorum. Şimdi onlar düşünsünler, şimdi onlar gidip irtibat kursunlar, yahu bunu nasıl ortaya çıkardınız diye onlar arasınlar bulsunlar. İşte o şekillenme devam ediyor. CHP’nin aday belirleme sürecinde kendisini hissettiriyor. Yolsuzluktan ihraç ettiklerini aday yapıyorlar. Bir çok şehirde dünya görüşlerini paylaşmadıkları kişileri aday gösteriyorlar….Yıllarca hakaret ettikleri bu paralel yapının yedeğinde birlikte bir uçuruma doğru ilerliyorlar. Onun için bu mesele sadece AK Parti meselesi değildir. CHP ve MHP bu paralel yapının oyuncağı haline gelebilir. Ama biz gelmedik gelmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

MUHALEFETE İNTERNET ELEŞTİRİSİ

Başbakan, internet düzenlemesine destek vermeyen muhalefeti de eleştirdi. Erdoğan, "Kasetlerle siyasetin dizayn edilmesinin önüne geçiyoruz. Dün kasetler yoluyla CHP dizayn edildi. CHP’nin genel başkanı hakkında, anayasa çalışmaları yaparken bu sosyal medyaya düştüğü andan bunu ortadan kaldıran biz olduk yahu. Hemen süratle bunu engelledik yahu. Benim CHP’li kardeşlerim bunun farkında değiller mi yahu? Bütün Türkiye bunu izleyebilirdi, aynı şekilde CHP’nin genel başkan yardımcısının yine bu şekilde düşmedi mi? Kim engelledi; biz engelledik. Aynı şekilde MHP’nin grup başkanvekilleri bu şekilde düşmedi mi? Siyasi hayatları bitti. Kimler paralel yapı. Kim durdurdu, biz durdurduk ya. AK Parti kasetler yoluyla yıpratılmak isteniyor. Eğer buna boyun eğersek milletin emanetine hıyanet etmiş oluruz" dedi.

"GAYRETLERİ OYUMUZU AŞAĞI ÇEKMEK"

Başbakan Erdoğan, yerel seçimlerin çok önemli olduğunu belirterek, "-Bu seçimde AK Parti’nin oyunu nasıl aşağı çekeriz-, bütün gayretler buna yönelik. Ben bütün halkıma sesleniyorum, ’Sizler öyle bir performans ortaya koyacaksınız ki AK Parti’nin 30 Mart seçimlerinden çok daha güçlü olarak çıktığını’ ispat etmiş olacağız" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Cumartesi günü Van’da askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet diliyor, aynı kazadan yaralanan 18 askerimizi de buradan acil şifalar niyaz ediyorum. Medine’de çıkan bir yangın neticesinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyor, yaralılara geçmiş olsun temmenilerimizi iletiyorum. Bosna Hersek’teki olayları kaygıyla izlediğimizi ifade ediyorum. Önceki hafta gerçekleştirdiğimiz son grup toplantısından bugüne kadar yurtiçi ve yurtdışında yoğun programlarımız oldu. Son grup toplantımızın ardından komşumuz İran’a gittik. Heyetlererası görümeler yaptık. İran ziyaretimiz sırasında tercihli ticaret anlaşması, kurumlarımız arasında işbirliğini öngören çeşitli protokolleri imzaladık. İran’la aramızdaki dış ticaret hacmine yönelik 30 milyar dolarlık hedefi yakalamak için kararlılığımızı orada birlikte tekrar kayda aldık. Suriye başta olmak üzere bölgesel meseleleri değerlendirdik. Geçen hafta Almanya’da temaslarımız oldu. Görüşmelerle de Türkiye-Almanya noktasında ikili ilişkileri değerlendirme fırsatımız olduğu gibi, bundan sonraki süreçte de neler yapılabilir diye hedef büyüttük diyebilirim. ’AB’de fasıllarla ilgili olarak neler yapabiliriz’ bunları ağırlıklı olarak görüşme olanağımız oldu. ’Türkiye-Almanya arasında enerji alanında neler yapılabilir’ bunları görüştük. Almanya temaslarımızda da bölgesel meselelere, Türkiye-AB ilişkileri, ekonomik ilişkiler gündemimizde yer aldı. Almanya’daki vatandaşlarımızın sorunları da gündemimizin ilk sıralarındaydı. Yaptığımız düzenlemeyle halk oylamalarında oy kullanabilme hakkını getirmiştik. Daha önce sınır kapılarında oy kullanıyorlardı. Tüm genel seçim ve halk oylamalarında vatandaşlarımız bulundukları ülkede oylarını kullanabilecekler. Yurtdışında en fazla vatandaşlarımızın yaşadığı Almanya’da da hazırlıklar belli aşamaya geldi. Vatandaşların oy kullanacağı noktalar tespit edildi" dedi.

Rusya’da başlayan Soçi Kış Olimpiyatları nedeniyle Rusya’ya günü birlik bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten Erdoğan, "Sayın Putin’le heyetlerarası ardından dar kapsamlı görüşmeyi kendileriyle gerçekleştirdik. Aramızdaki enerji konusu ve Suriye konusunu değerlendirdik. Farklı ülkelerin katılımıyla ne gibi adımlar atabiliriz bunların üzerinde ısrarla durduk" ifadelerini kullandı.

Yarın önemli bir açılışı gerçekleştireceklerine dikkat çeken Erdoğan, "Batıkent-Sincan metro hattı artık açılma aşamasına geldi. Yarın Sincan’da İspanya Başbakanının katılımıyla bu hattı hizmete alıyoruz. Sincan’ı onyılların özlemi olan metro hattıyla buluşturuyoruz. Birileri laf üretir biz ise icraat üretiriz, aramızdaki fark bu. Şimdi sırada Çayyolu ve Tandoğan metro hattı var" diye konuştu.

30 MART SEÇİMLERİ

Başbakan Erdoğan, "30 mart yerel seçimlerine artık 47 gün kaldı. AK Parti olarak uzun süredir yoğun şekilde devam eden seçim hazırlıklarımızı belli bir aşamaya getirdik. Birçok ilimizde ilçe adayları tamamen açıklandı. İlçe adaylarımızı, belediye ve meclis adaylarımızı tespit süreci ilerliyor. Seçim beyannamesi üzerindeki çalışmalarımız artık tamamlanma noktasına geldi. Sahada teşkilatımızla çalışmalarımız sürüyor. Gelecek hafta mitinglerimize yoğun bir şekilde başlıyoruz. Programlarımız, şehirlerimizi hep birlikte 81 vilayetimizde yoğun bir şekilde propaganda çalışmalarımızı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

30 mart seçimlerinin çok önemli olduğunu belirten Erdoğan, "Seçim sürecinin de oldukça zorlu geçeceğini defalarca dile getirmiştim. Bu seçimin ayrı bir özelliği var. ’Bu seçimde AK Parti’nin oyunu nasıl aşağı çekeriz’ bütün gayretler buna yönelik. Ben bütün halkıma sesleniyorum, ’Sizler öyle bir performans ortaya koyacaksınız ki AK Parti’nin 30 Mart seçimlerinde çok daha güçlü olarak çıktığını’ ispat etmiş olacağız. Halkımızın takdiri çok önemli. En önemli ölçü halkımızın bu noktadaki iradesidir. Şu ana kadar yaşanan sürece bakıldığında öngörümüzde ne kadar haklı olduğmuz ortaya çıkıyor. Siz değerli milletvekillerimizle, salondaki misafirlerle birlikte bu hususa dikkatlerini çekiyorum. Bu aziz millet tarihi boyunca çok büyük acılar yaşadı, badireler atlattı. Destansı kahramanlıklar yazmış, onuru ve şerefini yiğitçe muhafaza etmiş. İzzetini hak etmiş bir millete sahibiz ama aynı zamanda çok çileler çekmiş, çektiği çileler yüzüne işlemiş bir milletiz. Anadolu’nun şehirlerinin yaşadığı uzun tarihi gözünüzün önüne getirin. ’Paraya ihtiyaç varsa millete gidin, fedakarlık gerekiyorsa, bir yükün altına girilmesi gerekiyorsa tek adres millettir’ millete gidin. Milletin itirazına kulak verilmedi. Cefayı çeken millet oldu, sefayı bir avuç seçkin zümre çekti. Biricik evladını askere gönderdi, tabut içinde geri getirdiler. Ama yol istedi yol yapmadılar, hastane istedi yapmadılar, doktor istedi, öğretmen istedi göndermediler. Huzur ve emniyet istedi bunu da vermediler" diye konuştu.

"HANİ O ACIKLI TÜRKÜDE DİYOR YA..."

Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hani o acıklı türküde diyor ya, ’Şavata’tan Ankara’ya ses gitmiyor...Ankara’ya ses verecek dilimiz yok...’ İşte bu millet asırlarca inim inim inledi. Bir anne yavrusunu 9 ay karnında taşımış, beslemiş büyütmüş, yürütmüş. Yavrusunu canından bir parça olarak görmüş. Delikanlı olunca dualarla davullarla askere yollamış. Yavrusu şehit geldiğinde bir damla gözyaşı dökmemiş. ’Vatan sağolsun’ diyerek Anadolu kadının ne kadar aziz olduğunu bütün dünyaya göstermiş. Bu başka analarda olmaz, ancak bizim analarımızda olur. Bir devlet dairesine gidince yüzüne bakılmamış, ’başörtülüsün sen buraya giremezsin, okuyamazsın sen köylüsün, taşralısın, fakirsin’ demişler. Yetmemiş daha da ileri gitmişler, ’sen aptalsın, sen göbeğini kaşıyansın, bidon kafalısın’ demişler. Daha yakın zamana kadar bu ülke bunları yaşadı. Onun kendi iradesini ortaya koyduğu oyu bu zihniyetle değerlendirmişlerdir. Milletin hissiyatını zerre kadar önemsemediler. Demokrasiye geçilmiş olması, millete seçme hakkı verilmiş olsa bile milletin itirazının duyulması yetmedi. Sandıktan hangi sonuç çıkarsa çıksın bu ülkede medyanın, demokrasi dışı kurumların, mafyanın dediği oldu. Cumhuriyet tarihimizde millet iradesi ilk kez bu ölçüde karar süreçlerine AK Parti dönemlerinde yansımıştır."

Editör: TE Bilişim