"Bu akşam gelmelerini bekliyoruz" "Bu akşam gelmelerini bekliyoruz"
Bakan Şahin, Sakarya’nın Hendek ilçesinde Polis Bakım ve Yardım Sandığı tarafından kurulan Atatürk Orman Çiftliği Elmacık Su Tesislerinin açılışını gerçekleştirdi. Kısa adı POLSAN olan Polis Bakım ve Yardım Sandığı tarafından kurulan Atatürk Orman Çiftliği Elmacık Su Tesisleri düzenlenen törenle hizmete girdi. Açılış törenine İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, POLSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Pek ve Sakarya protokolü katıldı.

Açılış törenine Başbakan Erdoğan’da gönderdiği mesajla katılarak tesisin hayırlı olması temennisinde bulundu. Törenin açılış konuşmasını yapan POLSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Pek tesisin alanında Türkiye’de en modern tesis olduğunu dile getirerek tesisin toplam 32 milyon TL’ye mal olduğunu söyledi.

Açılış töreninde konuşan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, “Bereketli Sakarya topraklarında bereketin bir işareti olarak Elmacık dağlarından çıkarak bu tesislerde ambalajlanarak tüketime hazır hale getirilen tesisleri açılışındayız. Polis Bakım ve Yardım Sandığının bir iktisadi faaliyet olarak üyelerine katkı sağlamak adına bugüne kadar yaptığı en güzel yatırımlardan birisidir. Tesisin özelliklerini hep birlikte gördük. Alanında en modern makine ve teçhizatına sahip bir tesis olarak hizmete başlıyor. Türkiye kalkınmasında bir yere endekslenmiş bir yerde durmuyor. Gelişen ve kalkınan bir Türkiye gerçeğine sahibiz. Suda da ekmekte de diğer sanayi ve teknolojik ürünlerde de yani her alanda yenilenme, kendini geliştirme anlayışı içerisinde devam etmektedir” dedi.



Şahin, açılan tesisin polis, jandarma ve güvenlik personelinin daha iyi ve huzurlu hizmet etmesine katkı sağlayacağını belirterek, "Bu tesis bundan dolayı ayrı bir önem arz etmektedir. Bizim için bu ülkede taş üstüne taş koyan her müteşebbis alnı öpülecek kişilerdir. Bugün burada arkadaşlarımızın büyük fedakarlıkla hayata geçirdikleri bu tesis, benzerlerinden önde olan ve övülmeye layık bir tesisidir. Arkadaşlarımızı bu anlamda tebrik ediyorum. Bu sudan alınacak her yudum, şehit polis ailelerimize bir katkı olarak dönecek; ülke güvenliğine küçük ve sembolikte olsa bir katkı sağlamış olacağız. Sakarya değişik tesislerin olduğu marka bir tesis” diye konuştu.

Depremin ardından Sakarya’da görev yaptığını hatırlatan Şahin, “Sakarya’da OSB’ler dolu. Sakarya bulunduğu bölgenin öncüsü bir şehir. 1999 yılının acı depreminden sonra bu şehir bir üzüntü yaşadı. Bu günlerde bendeniz de Sakarya’da uzun süre bulunmak sureti ile o acıların sarılması için arkadaşlarımızla çalıştık. O günleri biliyoruz. Sakarya’nın yıldızının hızla yükselmesine bir sekte veren depremin ardından 2012'de Sakaryamız yaralarını sarmış kendini toparlamış ve yeniden bir marka şehir olarak ve cazibe merkezi olarak varlığını sürdürüyor. Şehirler yarışında bende varım diyor. Sakaryamızın genel kalkınmasını gıpta ve sevinçle izliyoruz” dedi.

Ülkede yapılan yatırımların topyekün bir kalkınma hamlesi ve ulusal şahlanma içerisinde olduğunu dile getiren Şahin, “Ancak bu ülkenin kalkınmasına ket vurmak isteyen, bu ülkenin birlik ve kardeşlik gerçeğini zayıflatmak isteyen örgüt ve mihraklar kendi hedeflerine yönelik gayret ve çırpınışlarını sürdürüyor. Bir taraftan ülkeyi kalkındırmaya inadına devam ederken bir taraftan bu ülkede yürütülen yıkıcı ve bölücü faaliyetlere karşı çalışmaya devam edeceğiz. Bu ülkede hizmet eden helalinden kazanmak isteyen herkesin baş üstünde yeri var.

Bu ülkenin ekmeğini yiyip suyunu içip bu ülkeye hain niyetler içinde olanlara karşı polisi jandarması ile ülke topyekün takibini yapacak ve duruşunu gösterecektir. Güvenlik güçlerimiz bu unsurların her zaman takibini yapacak ve gereğini hukuk çerçevesinde yapacaktır. Bu ülkenin insanlarının hayatına karşı yürütülen kasıtlı hareketlere karşı üzüntü verici gelişmeler olmaktadır. Herkesin sorumluluğu var bu ülkede. Herkesin dikkat etmesi gereken hususlar vardır. Herkes nerede ne zaman davranılacağının yurttaşlık bilinci içerisinde olmalıdır. Nereden geliyor ne yapıyorum, yaptığım hukuki mi suç mu diye düşünmek zorundadır? Bu ülke hukuka ve insan haklarına o kadar önem veren bir ülke ki suç şebekeleri ve bölücü örgütleri ile mücadele eden güvenlik güçleri dahi hukuk içinde hareket etmek zorundadırlar.. Belki de işin zorluğu buradan kaynaklanıyor. Bir taraftan hayatını sona eren insanlar diğer tarafta ise birilerinin hayatını söndürdüğü için ödül alan şer örgütler dizisi” diye konuştu.



Muş Varto’da yaşanan saldırıyı da değerlendiren Bakan Şahin, “En yakın yaşadığımız hadise dün akşam 19.00’da. Muş’un Varto ilçesinde meydana geldi. Görevinden dönen bir astsubay kiralık evinde ailesine ulaşmak üzere iken arkadan haince bir değil beş kurşunla vurularak şehit oldu. Vuranın verdiği vereceği hesap yok. Ödül var. Bir yerlerden aferin alıyor. Bu kardeşimiz şehit oluyor. Yaklaşan saatlerde defnedilecek. Bir taraftan arkadan haince şehit edilen jandarma astsubay diğer tafta ise onu sözüm ona bir hain emel uğruna beklide emelsiz bir şekilde başka bir takım tezgahtarların hedefi uğruna hayatını sona erdiren zavallı militan ve terörist henüz bu teröristlerin kimlikleri belli olmadı. Ama olacak. Belki başka ülke nüfusuna kayıtlı insanlar. Bu meseleye her yerde dikkat çekiyorum. Bir takım basın mensupları bunu görmezden geliyor. Bir olay oluyor. İkisi Türk iken ikisi yabancı çıkıyor. Bu nasıl bir örgüttür. Bakın bu sorgulanmıyor. Dikkat çekilmiyor. Dün gece ki saldırıdan sonra teröristlerin ikisi ele geçirildi. Diğerleri yakalanmak üzere. Gece devam eden takip sonucu yakalandılar” dedi.

Ortada iki kan bulunduğunu belirten Şahin şunları söyledi; "Biri temiz biri kirli kan. Onlar içinde keşke demeliyiz. Korkutma, kaçırma, pusu düzeni var. Cebren köleleştirme düzeni var. Bu düzenin öğüttüğü militan dedikleri insanlar ve gençler grubu var. Ortalama ömrü 30'un üzerine çıkmayan zavallılar grubu var. Çoğu yerde annelerinin ve babalarından kaçırılan çocukların olduğu kanlı oyunlar dizisi var. Biz bu oyuna dikkat çekmeye çalışıyoruz. Bu oyunun arka planını anlatmaya çalışıyoruz. Olayın bütününe ne kadar dikkat çeksek de aynanın aydınlattığı yere değil aynanın yan tarafından ki objelere takılarak mesele farklı anlatılıyor. Bu ülke üzerine oynanan oyunlardan dolayı herkesin dikkatli olması gerekir. Bunları dikkate alarak konuşması gerekir. Bu hassas dönemde yaşadıklarımızı sorgulamak ülkeyi idare edenlerin değil 75 milyonun ortak sorumluluğudur. Kimsenin kimse bel altından fark edilmez denilen hareketler ile ön kesmeye hakkı yoktur. Yapılan yanlışa zaten bizim tahammülümüz olamaz. Bu ülke bu aziz milletin ortak vicdan ve sağduyusu ile yoluna devam edecektir.” Bakan Şahin konuşmasının ardından fabrikanın açılış kurdelesini keserek tesiste incelemelerde bulundu.



Editör: TE Bilişim