Türkiye Petrolleri’nden İstanbul’un Kalbinde Yeni İstasyon Türkiye Petrolleri’nden İstanbul’un Kalbinde Yeni İstasyon
Çetenin noterde yaptıkları işlemler güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülenirken, polis çetenin çalışma sistemini anlatıp vatandaşları bilgilendirmek amacıyla canlandırma yaptı.
Arabasını satmak isteyen vatandaşların dolandırıldığı ihbarı üzerine harekete geçen İstanbul polisi, İstanbul ve Kocaeli’nde benzer yöntemle gerçekleşen birçok olayın aynı çete üyelerince gerçekleştirildiğini belirledi. Çalışmayı yürüten Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 4 aylık takibin ardından operasyon düğmesine bastı. İstanbul’da 11, Gaziantep’te 1 adrese yapılan eş zamanlı operasyonlarda liderliğini benzer dolandırıcılık olaylarından sabıkalı Rasim Ü.’nün (49) yaptığı çetenin 11 üyesini gözaltına aldı. Şüphelilerin üzerlerinde ve evlerinde yapılan aramalarda 57 bin TL para ve kuru sıkmadan bozma tabanca ele geçirildi.

“GÜVENLERİNİ KAZANARAK İMZA ATTIRDILAR”

Şebekenin, internet üzerinden vatandaşlar tarafından satışa koydukları ikinci el otomobilleri takibe aldıkları, araç sahipleri ile irtibata geçtikleri daha sonra güven ortamını sağlamak amacıyla yüksek değerde kapora verdikleri öğrenildi. Güvenlerini sağladıktan sonra satış yapan kişilerle el sıkışan şebeke üyelerinin, araçlarını satışa çıkartan vatandaşları "İlk önce noter işlemlerimizi tamamlayalım. Daha sonra da parayı banka hesabına aktarcağız" diyerek kandırdıkları ve notere götürdükleri araç sahiplerine imza attırdıktan sonra paraları ödemedikleri veya senetler ile oyaladıkları ortaya çıktı.Haklarındaki suçlamaları kabul etmeyen şüpheliler, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

NOTER SATIŞINA DİKKAT

Her dönem benzer mağduriyetlerin yaşandığını aktaran polis yetkilileri, vatandaşları paralarının tamamını almadan satış işlemlerini imzalamamaları uyarısında bulundu. Polis, bununla ilgili yapılan canlandırmada, dolandırıcıların nasıl çalıştığını gösteren bir de kısa film hazırladı.

Editör: TE Bilişim