Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı
Yapıcı’nın da aralarında bulunduğu 26 şüpheli 12 Haziran’da hakim karşısına çıkacak.
Gezi Parkı olaylarına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Savcılığınca Mücella Yapıcı’nın da aralarında bulunduğu 26 şüpheli hakkında hazırlanan İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderilmişti. İddianameyi inceleyen mahkeme bazı şüphelilerin 'suç örgütü kurmak' ile suçlandığını ama hangi suç veya suçları işlemek için örgüt kurduklarının anlaşılamadığını ifade ederek iddianameyi iade etmişti. Mahkeme savcılıktan iddianamedeki eksikliklerin giderilmesini istemişti.

YENİ İDDİANAMEDE SUÇLAMA DEĞİŞTİ

Mahkemenin kararı üzerine örgütlü suçlarla bakan savcılık tarafından yeniden kaleme alınan iddianame bu kez mahkeme tarafından kabul edildi. Örgütlü suçlara bakan Cumhuriyet Savcısı Mesut Erdinç Bayhan’ın hazırladığı iddianamede daha önce “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”la suçlanan Mücella Yapıcı ve Ali Çerkezoğlu’nun da arasında bulunduğu 5 kişi, bu sefer “suç örgütü lideri olmak” ve “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etmek”le suçlandı. İddianamede 5 şüpheli hakkında 3 yıl 3 aydan 13.5 yıla kadar hapis istenirken ilk iddianamede, 5 şüpheli hakkında 18.5 yıla kadar hapis istenmişti.

İddianamede diğer 21 şüphelinin ise “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet ettikleri” öne sürülerek, Taksim Dayanışması tarafından yapılan çağrı, “kışkırtma” olarak değerlendirilmişti. İkinci kez hazırlanan iddianame bu kez mahkeme tarafından kabul edildi. İddianamenin kabulüne karar veren mahkeme duruşmanın 12 Haziran günü görülmesine karar verdi.

Editör: TE Bilişim