Trafik kazasında  4 kişi ağır yaralandı. Trafik kazasında 4 kişi ağır yaralandı.
 Konya’da 1,5 ay önce meydana gelen patlamada vücudunun yüzde 70’i yanan ve ölümü beklenen Mustafa Karlıdağ, tek yumurta ikizinden alınan derilerin nakledilmesiyle hayat buldu. Gözlerini açan Karlıdağ, "İkizim benim her şeyim, çok mutluyum” diye konuştu. 
Edinilen bilgiye göre 1,5 ay önce Konya’nın Çeltik ilçesinde bir akaryakıt istasyonunda LPG tankerinin patlaması sonucu yaralanan 40 yaşındaki evli ve 2 çocuk babası Mustafa Karlıdağ'ın vücudunun yüzde 70’i yandı. Karlıdağ, Başkent Üniversitesi Konya Uygulama ve Araştırma Hastanesi yanık servisine kaldırıldı. Vücudundaki yanıklar nedeniyle ağır yaralanan ve yaşam savaşı veren Karlıdağ, 1,5 ay süren tedavi sonucu hayatta kalmayı başardı. Doktorlar, böyle bir yanık sonrası hastanın kendisinden alınacak tek bir deri bulamayınca ümitlerini kesmek üzereyken tek yumurta ikizi Yaşar Karlıdağ kardeşinin yardımına koştu. Doktorlar, tek yumurta ikizi olduğu için dokuları birbirine uyan kardeşin bacaklarından aldığı derileri, ikizine başarılı bir operasyonla nakletti.

DOKTORLARI ŞAŞIRTAN GELİŞME
Böyle bir olayın başına ilk defa geldiğini belirten Başkent Üniversitesi Konya Uygulama ve Araştırma Hastanesi Yanık Yoğun Bakım Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Emin Türk, "Patlama sonrası oluşan yanık vakası hastanemize getirildi. Hastamızın vücudunun yüzde 70’i yanıktı ve sağlık durumu çok kötüydü. İç organlarının zarar görmesinin yanı sıra derisi de tamamen yanmıştı. Yanık vakalarında sadece hastaların kendilerinden deri nakli yapıyoruz. Bu hastamızın kendisinden alınacak derisi yoktu. Tam umudumuz tükendiği sırada kendisine benzeyen kardeşi Yaşar’ı gördük, konuşurken ikizi ve hatta tek yumurta ikizleri olduğunu öğrendik. Hemen tetkikler yapıldı. Tam tahmin ettiğimiz gibi dokuları birbirinin aynısıydı. Yaşar da ikizi için derilerini seve seve vermeyi kabul etti. İkizi olmasaydı hastamızın iyileşme seviyesi aylar alacaktı bu da enfeksiyon kapmasına neden olabilirdi. Yani ölebilirdi. İkizinin bacaklarından aldığımız derileri Mustafa’ya naklettik. Şimdi ikizler aynı odada kalıyor. Bu olayın Türkiye’de ilk olduğunu ve dünyada da varsa sayılı olabileceğini tahmin ediyorum” dedi.

"İKİZİME CANIMI VERİRİM"
Olayın yaşandığı ilk günden itibaren hastaneden bir dakika bile ayrılmayan Yaşar Karlıdağ, "Mustafa ile hiç ayrılmadık. Her şeyimizi birbirimizle paylaştık. Patlamanın olduğu istasyonda da birlikte çalışıyorduk. Ben kısa süre önce işten ayrıldım. Patlama olunca kardeşimin vücudu yandı. Doktorlarla konuşurken ben tek yumurta ikizi olduğumu söyledim ve her şey bir anda değişti. Tek yumurta ikizi olunca dokularımız bire bir uyumlu oluyormuş. Benden alınan deriler ikizime nakledildi. Ona faydam olduğu için çok mutlu oldum. İkizime canımı bile veririm. Ben şimdi daha iyiyim” şeklinde konuştu.

KONUŞMAYA BAŞLADI
Geçirdiği kaza sonucu vücudunun yüzde 70’i yanan Mustafa Karlıdağ’a ikizinden alınan deriler saatler süren operasyonla nakledildi. Operasyonun bitmesinin ardından kardeşiyle aynı odaya yerleştirilen Mustafa Karlıdağ gözlerini açtı ve konuşmaya başladı. Kendisini çok iyi hissettiğini ifade eden Karlıdağ, "İkizim Yaşar benim her şeyim, çok mutluyum” diyerek duygularını dile getirdi. 2 çocuğunu ve eşini de gören Karlıdağ, tamamen sağlığına kavuşacağı günü bekliyor.
Tek yumurta ikizlerinden dokularının tamamen birbirine uyumlu olduğunu gösteren doku naklinin, Amerika Birleşik Devletlerinde bilimsel bir çalışma olarak değerlendirileceği öğrenildi.

İzmir Haberleri

Editör: TE Bilişim