Romantik Filmleri Neden Seviyoruz? Romantik Filmleri Neden Seviyoruz?

İnstitut français Türkiye- İzmir işbirliği ile gerçekleşecek konserde adını Yunan mitolojisinde L’Acheron’dan (Akheron), (Orpheus'un Eurydice'i yeraltı dünyasından kurtarmak için geçtiği nehir) alan Topluluk, “Lachrimae Lyrae - Tears Of Exile - Sürgünün Göz Yaşları) adlı projelerini seslendirecektir.

          2009 yılında François Joubert- Caillet tarafından kurulan L’Acheron, geleneksel, çağdaş, bilgisayar destekli müzik, dans, tiyatro gibi farklı disiplinlerden sanatçılarla çalışmak ve sanatçılar ile halk arasındaki bağı güçlendirmek üzere yola çıkmıştır. Topluluk, müziğin özünü bozmadan daha ulaşılır kılmayı, kaynağı ne olursa olsun her türlü müziği en zengin ve en hassas paletle resmetmeyi ve dinleyenlere ulaştırmayı amaçlamaktadır.

          François Joubert-Caillet (grup lideri, viyola da gamba), Andreas Linos (tenor viyola), Marie-Suzanne de Loye (bas viyola), Nolwenn Le Guern(bas viyola), Sokratis Sinopoulos’dan (İstanbul kemençesi) oluşan L’Acheron, AASSM’de gerçekleşecek konserlerinde dinleyicilerine daha önce deneyimlemedikleri bir müzik gecesi vadetmektedir.

          Konserin biletleri Biletix’ten temin edilebilir.

Editör: Ersin USTA