5 kişilik arabaya 12 kişi binince 5 kişilik arabaya 12 kişi binince
 Veliköy Belediyesi olarak Namık Kemal Üniversitesi’ne idari bina ile yer tahsisinde bulunduklarını hatırlatan Başkan Belindir, “Çalışmalar çerçevesinde ilk olarak Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu’na yer tahsisinde bulunup ardından fakülte için arazi tahsisi yapılması konuşulmuştu. Veliköy Belediyesi olarak Namık Kemal Üniversitesi’ne idari bina ve bölgemize uygun 4 yıllık bir fakülte için arsa tahsisinde bulunmuştuk.’’ dedi.
Veliköy ve bölgenin geneli düşünüldüğünde sanayiye uygun bir fakültenin akla geldiğini söyleyen Başkan Belindir “Geçtiğimiz günlerde vekilimiz T.Ziyaeddin Akbulut, Veliköy’e iletişim fakültesini kurulacağını açıkladı. Bizler de Veliköy Belediyesi olarak bu kararı olumlu buluyoruz, Veliköy’e hayırlı olsun’’ diye konuştu.
Milletvekili Akbulut’un yapılan istişareler sonrasında bu kararı açıkladığını belirten Belindir “Trakya’daki üniversitelerde iletişim fakültesi yok. Kurulduğunda ilki Namık Kemal Üniversitesi bünyesinde Veliköy’e kurulacak.’’ İfadelerini kullandı. 4 yıllık fakülte konusunda daha önce Veliköy’e işletme fakültesi talebini dile getirdiklerini anlatan Başkan Belindir “İşletme Fakültesi’ni dile getirdik. Belki ilerleyen dönemlerde de Namık Kemal Üniversitesi rektörlüğü işletme fakültesi düşünebilir. “ dedi.
Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu’nun taşınacağı idari binanın ihale aşamasında olduğunu açıklayan Hanifi Belindir, 1-2 ay içerisinde de yapım işini ihaleye çıkaracaklarını belirtti. Belindir ayrıca yapılacak dersliklerin ise proje aşamasında olduğunu ifade ederek çalışmaların hızla sürdürüldüğünü kaydetti.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim