Acil önünde eski koca dehşeti Acil önünde eski koca dehşeti
 Bölücü başı Abdullah Öcalan'ın 1999 yılından beri hükümlü bulunduğu İmralı Adası uçaktan görüntülendi. Marmara'nın dördüncü büyük adası olan İmralı, 6 bin metre yükseklikten balinayı andıran görüntüsüyle dikkat çekiyor.
Öcalan'ın hükümlü bulunduğu Marmara'nın dördüncü büyük adası İmralı'da 500 civarında güvenlik görevlisi bulunuyor. Adalet Bakanlığına bağlı İmralı Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun iç güvenliği, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü personeli olan infaz koruma memurlarınca sağlanıyor. Dış güvenlik ise Sahil Güvenlik ile Jandarma Genel Komutanlığına bağlı özel timler tarafından sağlanıyor.
Öcalan ile adadaki görevli personelin kullanabilmesi için alınan lüks tekne de İmralı Adası'nda demirlemiş halde görülüyor.
Kenya'da yakalandıktan sonra getirildiği İmralı Adası'nda 13 yıldır tutulan bölücü başı her gün 2 saat havalandırmaya çıkarılıyor. Öcalan'ın bir radyosu ve mini bir kütüphanesi bulunuyor. Bölücü başının yemekleri ise çeşnicibaşı tarafından tadılıyor.
Cep telefonlarının kullanılmadığı adada görevliler yakınlarıyla ankesörlü telefonla görüşüyor. İmralı'da sadece ada komutanının odasında sabit telefon var.
Yaklaşık 10 kilometrekarelik İmralı Adası, Marmara bölgesinde Balıkesir'e bağlı Marmara, Paşalimanı ve Avşa'dan sonra dördüncü büyük ada olarak anılıyor. İmralı kıyılarının uzunluğu ise 20 kilometreye yaklaşıyor.
Ada ve cezaevinin çevresi sensörlü tellerle korunurken, gökyüzünden bir balinayı andıran İmralı'da yetiştirilen zeytin ve üretilen zeytin yağları Bursa E Tipi Cezaevi'nde 3 bin 500 kişinin kahvaltısında veriliyor. İmralı'daki 10 bin zeytin ağacından elde edilen yaklaşık 200 ton zeytin ve zeytinyağı ise Adalet Bakanlığına bağlı cezaevleri ile sosyal tesislerde ikram ediliyor.

İzmir Haberleri

Editör: TE Bilişim