Sapıklara 15 yıl hapis Sapıklara 15 yıl hapis
Son yılların en sert ve yağışlı kışını yaşayan Kastamonu, sahil bölgesinde bulunan İnebolu ilçesinde günlerdir devam eden yağmur ve kar yağışları, yolları da kullanılamaz hale getirdi.
Aşırı yağışların ardından geceleri yaşanan don, yollarda asfaltları patlatarak derin çukurların oluşmasına neden oldu. İnebolu ilçesine bağlı İnebolu-Doğanyurt, İnebolu-Abana ve İnebolu-Kastamonu güzergahlarındaki bazı yerlerde asfalt patlamasından oluşan derin çukurlar, sürücüleri olumsuz etkilerken, araçlara da büyük zarar veriyor. Sürücüler, “Kefenimiz boynumuzda araç kullanıyoruz. Allah korusun en ufak bir heyelan ve kaymada aracımızla beraber uçuruma yuvarlanmak elde bile değil” diyerek, yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiler. Ayrıca sürücüler, yağışların ardından yolların bakımının yapılması için yetkililerden acilen yardım istedi. Bunun yanı sıra geçtiğimiz hafta İnebolu-Abana karayolunda heyelan sonucu yol çökmesi meydana gelmişti.
Ayrıca aşırı yağışlar nedeniyle oluşan toprak kaymaları heyelanlar yüzünden elektrik direkleri hasar gördü. Bazı direkler ise kırılarak kullanılamaz hale geldi. Bu yüzden bazı köylere elektrik verilemediği belirtildi. Bunun yanı sıra çok sayıda ağaçta kökünden çıkması veya kırılması sonucu yollarda büyük tehlike oluşturmaya başladı.


Editör: TE Bilişim