Deniz tutkunları bu fuarda buluşacak Deniz tutkunları bu fuarda buluşacak
Ziyarette ülkenin en önemli sorunlarından birinin işsizlik ve kalifiye işçi bulma konusunda yaşanan sıkıntılar olduğu dile getirilerek, Ticaret Odası'nın İŞKUR ile vasıflı eleman yetiştirme kursu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yürütülen UMEM Beceri’10 projesi kapsamında da kurslar ve uygulamalı girişimcilik kurslarının açılacağı belirtildi.
İŞKUR Torbalı, Tire, Bayındır, Kiraz, Beydağ, Selçuk Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Şimşek, ziyarette şunları söyledi: “Ödemiş Ticaret Odası’nın eğitimler için imkanları çok güzel ve yeterli. Konferans salonu son sistem teknolojik özelliklere sahip; kapasite bakımdan da uygun. Gerçekten burada gerek Ticaret Odası üyelerine gerekse vatandaşa güzel hizmetler veriliyor. Ayrıca KOBGEB temsilciliğinin burada hizmet vermesi de çok güzel. Vatandaşlar burada hem İŞKUR’a kayıt yaptırıp bilgi alabiliyorlar, hem de KOSGEB ile ilgili bütün hizmetlerden faydalanabiliyorlar. Biz Ödemiş Ticaret Odası ziyareti kapsamında Ödemiş Ticaret Odası üyesi Ege Saraciye Petrol Ürünleri Market ve Restoran İşletmeciliği San. ve Tic. Ltd.Şti. firmasını da ziyaret ettik ve kalifiye eleman konusunda görüş alışverişlerinde bulunduk. Biz bu bölgede yapacağımız çalışmalarda ve kurslarda Ticaret Odamız ile işbirliği içinde olacağız. Ben ve kurumum adına Odamıza da katkılarından dolayı şimdiden teşekkür ederim.”
Oda Genel Sekreter Mehmet Soyer de, “Çok yakın zamanda Oda olarak firmaların ihtiyaçları olan vasıflı eleman temini için vasıflı eleman yetiştirme kursunu açmayı planlıyoruz. Ayrıca girişimcilerin KOSGEB desteklerinden faydalanmaları için uygulamalı girişimcilik kursunu açmak için çalışmalarımızı başlattık. Uygulamalı girişimcilik kursuna 18 yaşını doldurmuş, ilkokul mezunu, emekli olmayan ve kendi işini kurmak isteyen herkes katılabilecek. Bu kursa katılan girişimcilere günlük 20 TL cep harçlığı ödenecek, kurs süresince genel sağlık sigortası kapsamına alınacak. Kurs sonunda başarılı olanlara sertifika verilecek ve kendi işlerini kurmaları halinde de 30 bin TL’ye kadar hibe, 70 bin TL’ye kadar da destekten faydalanabileceklerdir. Ben bu vesileyle sayın müdürümüze teşekkür ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim