Olay, sabah saatlerinde Bakırköy Osmaniye'de bulunan bir tekstil fabrikasının deposunda meydana geldi. Alınan bilgiye göre; üç fabrikaya ait olduğu öğrenilen tekstil deposunda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangının büyümesi üzerine alevler tüm depoyu sararken, olay yerine Avrupa yakasında bulunan çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Öte yandan depoda çıkan yangın İstanbul'un her yerinden görülürken, itfaiye ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

Türkiye Petrolleri’nden İstanbul’un Kalbinde Yeni İstasyon Türkiye Petrolleri’nden İstanbul’un Kalbinde Yeni İstasyon

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, tekstil deposunda çıkan yangınla ilgili olarak, "Bakırköy ilçemizde tekstil atölyelerinin olduğu bölgede tinere bağlı çatı katında yanıcı maddenin parlaması sonucu bir atölyede başlayan yangın, o bölgede bulunan 68 atölyeyi etkileyecek şekilde devam ediyor" dedi.

80 civarında itfaiye gruplarının yangına yoğun şekilde müdahale ettiğini belirten Vali Mutu, "Ağırlıkla tekstille uğraşılan bu atölyede deri işlemeciliği yapılıyor ve iplik tesisleri var. Tabii tekstile bağlı olması sebebiyle de yanıcı yakıcı maddelerin yoğunluğundan dolayı da yangının kontrol altına alınması süreci yoğun çaba gerektiriyor. Daha fazla yayılmaması için gerekli tedbirler alındı. Bana ulaşan bilgilerden can kaybı ve yaralı olmadığı şeklinde ilk bilgiler geldi. Ümit ediyoruz daha büyük bir maddi zarara sebebiyet vermeden itfaiye grupları tarafından kontrol altına alınarak söndürülecektir" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim