ESHOT’a kalite tescili ESHOT’a kalite tescili
İzmir İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay’ın ziyaretinin ardından gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Başkan Kocaoğlu, “İşçilerin tazminatları ödenecek. Ardından personel ihaleyi kazanan taşeron şirkete geçecekler. Yeniden 650 kişi işe alma durumumuz yok” dedi.
Başkan Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ‘hizmet binalarında temizlik, bakım, ofis, yönetim ve denetim hizmetlerinde çalıştırmak üzere personel ihalesi’ne belediye şirketi İZELMAN dışında taşeron şirket Hanoğlu-Zigana Ortak Girişimi’nin teklif vermesi nedeniyle gelişen durumla ilgili şimdilik yapacak bir şey olmadığını söyledi.
Taşeron şirket yetkililerinin ‘İşçilerin tamamına alacağız” açıklamasına karşın tedirgin olan belediye personelinin istemeleri durumunda taşeron firmaya geçebileceğini açıklayan Başkan Kocaoğlu, İZELMAN’ın Ankara’da İdare Mahkemesi’ne yaptığı itirazın görüşüldüğünü de sözlerine ekledi.
Kocaoğlu, şu bilgileri verdi: “Sanıyorum İZELMAN şirketimiz mahkemeye müracaat etti. Onun sonucunu bekliyoruz. Biz taşeronlaşma ile mücadele ederken ‘ihale koşulları çerçevesinde kendi şirketlerimiz ihaleye girecek, kendi şirketlerimiz alarak taşeronlaşma ile mücadele edeceğiz’ dedik. Ve bunu gerçekleştirdik. Ama ihalenin kuralları var. İhale şartlarına göre şu anda belli bir firmada kalıyor. Eğer yasa böyleyse, 4734 sayılı yasada yasal bir dayanak yoksa ihaleyi iptal etme yetkimiz yok. O zaman ihaleyi alan firmayla sözleşmeyi imzalayacağız ve çalışmalar başlayacak. Bu 650 arkadaşımız da, hiç bunun şeyi de yok. Bütün haklarını alacaklar ve diğer firmada yani taşeron firma da çalışmaya başlayacaklar. Tabi ki isteyen. İstemeyenler çalışmayacak. Başka da çaremiz yoktur. Bir taraftan 650 farklı yeni gelecek kişiye maaş, ücret vermek, diğer taraftan 650 kişiye bakmak gibi lüksümüz yok. Zaten onları nerede çalıştıracağız? Hiç bir ayrım yapılmadan 650 kişinin hak ettiği birikimler ödenecek. Ondan sonra da yeni firmada çalışacaklar. Bir müddet sonra ihaleyi İZELMAN alır, İZENERJİ’de kalır bilemeyiz. Ona göre tekrar, 650 kişi işsiz kalmayacak. Taşeronla ihaleyle yapılan şartlarda çalışma yapılacak” dedi.
Başkan Kocaoğlu, işçilerin taşeron şirkete geçmeyi kabul etmesi durumunda maaşlarınınl düşüp düşmeyeceği hakkındaki soruya ise, “Bilemeyiz” yanıtını verdi.

Editör: TE Bilişim