Türkiye Varlık Fonu’na devredilen ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından işletilen İzmir Alsancak Limanı’nın işletme haklarını satmak için Türkiye ve Körfez ülkeleri arasında müzakere süreçlerinin başladığı basında yer almıştır.

Bahse konu satışın gerçekleşmesi halinde, Osmanlı döneminde, İngiliz ve Fransız tüccarlara verilen ; Lozan Antlaşması ‘nın bir sonucu olarak kapitülasyonların sona ermesi ile ,

Mustafa Kemal Atatürk tarafından millileştirilen limanlarımızdan biri olan İzmir Alsancak Limanı’nın işletme haklarının satışı , bir anlamda limanın , yeniden yabancıların eline geçmesi demektir.

Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı

Limanlar , hava limanları bir ülkenin dış dünyaya açılan kapılarıdır.Yabancı yatırım olarak bakılmamalı, işletme ve diğer tasarrufları mutlak ülke kontrolünde olmalıdır. Bu açıdan , konu , sadece ticari değil, aynı zamanda ülke güvenliğini de ilgilendiren bir önem

taşımaktadır. Cumhuriyetimizin milli değerlerinden bir tanesi olan İzmir Alsancak Limanı ‘nın işletme haklarının yabancılara satışından vazgeçilmeli; Liman , İzmirlilerin olmalıdır !

Nilay KÖKKILINÇ

İzmir Kent Konseyi Başkanı

Editör: Ersin USTA