İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi
 İzmir'in Bornova ilçesinde düzenlenen kaçak akaryakıt operasyonunda özel düzenekli tank ve 79 bin 805 litre yağ ele geçirildi. 
İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, istihbarat çalışmaları sonucu Pınarbaşı mevkiinde kamyon ve diğer arabalara kaçak akaryakıt verildiğini tespit etti. Gümrük Müdürlüğü ekipleri, Aydın'ın Didim ilçesinde faaliyet gösteren bir firma adına ithal edilen eşyanın kaçak akaryakıt yapımından kullanılan baz yağ cinsi eşyanın olduğunun anlaşılması üzerine takibe başladı. Yapılan takip neticesinde, söz konusu firmanın faaliyet adresi yerine araçlarının Pınarbaşı mevkiinde faaliyet gösteren başka bir firmaya intikal ettiğini belirledi. İncelemelerde firma içerisinde büyük tankların bulunduğu ve adeta bir rafineri olarak hizmet ettiğinin görülmesi üzerine operasyon için düğmeye basıldı. Ekipler, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ve mahkeme kararıyla operasyon düzenledi. Yapılan aramada, kaçak akaryakıtın pet tanklarda saklandığı ve özel düzenekle arabalara aktarıldığı belirlendi. Operasyonda, 2 pompa düzeneği ve 79 bin 80 litre yakıt ve kaçak akaryakıt nakliyesinde kullanılan kamyon ele geçirildi. Kaçak akayakıtın ithal boya hammaddesiyle hazırlandığı belirtildi. Şüpheliler M.Ş.O., H.N., D.A., A.T., Y.Y. ve M.Ş. hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Ele geçirilen malzemelerin piyasa değerinin 250 bin TL olduğu ve olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.
Şüphelilerin, gümrükten ithal ettiği baz yağ cinsi eşyalar için farklı bir işlemde kullanılacağını beyan ederek daha az ÖTV ödemekte ve devleti bu sayede milyonlarca liralık vergi kaybına uğrattıkları öğrenildi. Yetkililer, bu tür kaçak akaryakıt kullanımının araçlarda yangın tehlikesini doğurabileceği gibi, araç motorlarına ve özellikle çevreye de büyük zarar verdiğini vurguladı.
Editör: TE Bilişim