Uzmanlar uyarıyor!  Toksik bir ilişki yaşam enerjisi azaltıyor! Uzmanlar uyarıyor! Toksik bir ilişki yaşam enerjisi azaltıyor!
 İzmir de yaşayan Manisalıları bir araya getiren organizasyona Manisa dan İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz ve çok sayıda meclis üyeleri katılırken, AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Erdal Seyitler de katılarak hemşerilerini yalnız bırakmadı.
Tören, Manisa Belediyesi Şehzadeler Mehter Takımı'nın yürüyüşü ile başladı. Dernek binası önünden başlayan ve sevgi yolunda süren yürüyüş sırasında Bayraklılıların mehter takımına ilgi gösterdiği gözlendi. Turgutlu Yarenler Ekibi bir gösteri yaptı.
Törenin açış konuşmasını yapan dernek başkanı Halit Oran, katılımdan duyduğu memnuniyeti vurgulayarak, "Dernek olarak İzmir'deki Manisalıları bir araya getirip tanışmalarını, iletişimlerini sağlayacağız. Manisa ya özgü örf, adet ve geleneklerimizi yaşatmaya çalışacağız. Ayrıca hazırlayacağımız sosyal sorumluluk projeleri ile örnek çalışmalar yapacağız” dedi.
Törende bir konuşma yapan Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre sadece Bayraklı da 25 bin Manisalının oturduğunu, bunların büyük bölümünün de Kulalı olduğunu vurgulayarak, "Manisalı hemşerilerimiz İzmir’in tüm ilçelerine yayılmış durumdalar. Dernek İzmir de yaşayan Manisalıları bir araya getirecek ve kaynaşmalarını sağlayacak. Ayrıca bu şekilde kültürlerini gelecek nesillere aktarma imkanı bulacaklar. Biz Yunus Emre’nin torunları olarak sevgiyi ve hoşgörüyü yaymak için çaba göstereceğiz. Sevginin yayılması barışında yayılması demek. Dünyanın en çok ihtiyaç duyduğu şey barıştır. Biz de barışın yayılması için çaba harcamalıyız” diye konuştu.
Hazırlıkları süren Bütünşehir Yasası sonrasında Manisa’da oluşacak yeni iki ilçenin birine 'Yunus Emre' adının verileceğini kaydeden Tanrıverdi, "Konya denince akla nasıl Mevlana geliyorsa, Manisa denince de akla Yunus Emre gelecek. Bütün dünya tarafından takdir edilen ozan ve şairimizin adı Manisa da hayat bulacak” dedi.
Konuşmaların ardından milletvekilleri halka geleneksel mesir macunu dağıttı. Mesir kapmak için birbiriyle yarışan misafirler renkli görüntüler oluşturdu.

İzmir haberleri
Editör: TE Bilişim