Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı
Araçlara, başka kan değmemesi için kurban olarak kesilen koçların kanı sürüldü. 
İzmir Emniyet Müdürlüğü hizmetlerinde kullanmak üzere geçtiğimiz yıl İzmir Emniyetini Geliştirme Derneği kanalıyla Milli Piyango Genel Müdürlüğü üzerinden yürütülen resmi çekiliş projesi kapsamında, vatandaşların da katkısıyla toplamda 7 buçuk milyon gelir elde edildi.

Çekilişten elde edilen para ile İzmir emniyet hizmetlerine 160 araç satın alındı. Araçların toplam maliyeti yaklaşık 6 buçuk milyon lira tutarken, İzmir’de mevcut olan araç filosuna eklenen 160 araç birlikte 2 bine yakın araç emniyet ve asayişini sağlamada hizmet veriyor.

Çekilişle emniyet hizmetlerinde kullanılmak üzere yeni alınan 160 araç, İzmir Valiliği önünde düzenlenen törenle hizmete girdi. Törene İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, İzmir emniyetinde görevli müdür, amir ve polis memurları katıldı.

''DAHA İYİ HİZMET İÇİN ÇALIŞIYORUZ''
Tören öncesi konuşan İzmir Emniyet Müdürdü Celal Uzunkaya, ''Bu araçlar daha kaliteli, daha hızlı, daha etkili görev yapmak amacıyla temin edildi. Bu araçlarla birlikte yüzde 40'larda olan 0-5 yaş grubu araç filomuz, yüzde 55 oranına çıkmış oldu.

Emniyet araçları 24 saat görev ifa ettiği için yıpranmaları vatandaş aracına göre çok daha hızlı ve yüksek olmaktadır. Emniyet araçlarının çok daha bakımlı, yaş itibariyle genç ve hizmet kalitesini artırmaya elverişli olması gerekmektedir ve bizde bu gereğin icabı olarak kendi yerel imkanlarımızla mevcut araç filomuza katkı sağladık'' dedi.
MUSTAFA KOÇ'A VEFA
Yasa gereği çekilişteki hedeflenen rakamın asgari yüzde 10’u kadarı çekilişte ikramiye olarak konulması yasanın zorunluluğunu olduğunu belirten Uzunkaya, geçtiğimiz ay hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ili ilgili anısını da paylaştı. 
Uzunkaya, şunları söyledi:
7 buçuk milyon hedeflediğimiz projede isterseniz 1 milyon gelir elde edin, asgari 750 bin lira tutarında hediye koymak zorundasınız. Bizde maliyeti düşük, geliri yüksek olsun düşüncesiyle koyacağımız hediyeleri de sıfır maliyetle elde edelim düşüncesini çıkardık ve Vestel A.Ş. ile görüşerek 350 bin lira değerindeki 350 parçadan daha fazla beyaz eşyayı ücretsiz olarak Ahmet Nafiz Zorlu beyin desteğiyle katkı olarak aldık. Bize sponsorluk yaptı. 7 tane araç koyduk çekilişe, Ford marka araç. Özellikle belirtiyorum reklam olmasından öteye bir vefayı ifade etmek için belirtiyorum. Bu 7 araçla ilgili merhum Mustafa Koç’u aradım.

Kendisine böyle bir kampanyadan bahsederek çekilişe 7 tane araç koymak istediğimizi, bunun sponsorluğunu Ford Oto Koç olarak üstlenmelerini rica ettim. Hiç tereddütsüz kabul etti. Ve merhum Mustafa Koç, 7 otomobili bu çekilişe katkı olarak gönderdi. Araçların satın alınması sürecinde, 20 tane minibüs alıyoruz emniyet hizmetleri için, en uygunu Ford minibüslerdi. Bunlarla ilgili çıkan bir rakam üzerinden bir pazarlık yapalım dedik. En son rakam 1 milyon 600 bin oldu. Bunun üzerine rahmetli Mustafa Koç’u aradım, ''Mustafa bey, şunu indirin de bir buçuğu aşmasın. Oradan da yüz bin lira gelirimiz olsun'' dedim. Mustafa bey geri döndü dedi ki, ''Müdürüm yapılabilecek son rakam buymuş, ama sırf sizi kırmamak için 19 aracı ücretli verelim bir tanesini hediye edelim, yine sizin dediğiniz olsun’’ dedi ve verdi.

Bize çok katkısı oldu. Bu vesile ile emeği geçen herkese, kampanyaya destek veren İzmirlilere, Türkiye'nin değişik bölgelerindeki polis dostlarına hem şahsım adına hem de emniyet teşkilatı olarak ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum."

''EMNİYET TEŞKİLATININ GÜCÜNÜ, HİZMETLERİNİ MÜKEMMEL KILACAK''
Ankara'daki saldırıyı kınayarak ve hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyerek sözlerine başlayan Vali Mustafa Toprak ise, "Burada bu acı içerisinde törenimizi yapıyoruz ki bu tören yine ülkemizdeki tüm vatandaşlarımızın yaşam hakkının sona ermemesi adına her türlü ihanet şebekesinin, suç şebekelerinin oluşmaması adına, oluştukları noktada bertaraf edilmesi anlamında, emniyet teşkilatımızın gücünü ve hizmetlerini daha mükemmel kılacak noktadaki bir faaliyetin icrasıdır. O nedenle bu acı içerisinde bunun da anlamlı olduğunu düşüyorum. İl emniyet müdürümüze ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

İzmir emniyet hizmet filosuna katılan 160 araç, protokol tarafından kurdele kesilerek hizmete sokuldu. Araçlara daha sonra, kan değmesin diye kurban olarak kesilen koçların kanı sürüldü.
Editör: TE Bilişim