Anadolu renkleri tam not aldı Anadolu renkleri tam not aldı
 Nif çayına çöp sızıntı sularını boşalttıkları için ve tarım arazilerinin bulunduğu yerde düzensiz ve plansız bir şekilde çöp toplama ve ayrıştırma işlemi yapıldığı gerekçesiyle için işlem yapılan Kemalpaşa Belediyesi’ne yüklü bir para cezası kapıda. Tutulan tutanak doğrultusunda İzmir Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından da inceleme başlatılan söz konusu bölgenin çevreyi kirlettiği kayıt alına alındığı bildirildi. 
ATIKLAR NİF ÇAYI'NA ULAŞIYOR
Çöp ayrıştırma işinde çalışan ailelerin çöplüğün içinde barakalarda kaldığı, burada çalışanların çoğunun 10 ile 15 yaşında çocuklar olduğu, küçük çocuklarında çöplük içinde oynadıkları hiç birinin okula gitmediği jandarma ekipleri tarafından tespit edilirken, Çöp Toplama Merkezi’nin tel örgülerle çevrilmediği için, hemen yanında bulunan tarım arazileri ile piliç üretimi yapılan çiftliklerin çevre kirliliğine maruz kaldığı çevre timlerince görülerek, fotoğraflandırıldığı ileri sürüldü. Öte yandan, alanın hemen yanında bulunan çöp kamyonları temizlenirken, boşaltılan atıklar ise Nif Çayına ulaştığı gözlemlendi. 
Öte yandan konuyla ilgili olarak görüş almak istediğimiz Kemalpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

Editör: TE Bilişim