ESHOT’a kalite tescili ESHOT’a kalite tescili
İzmir’de 10 yıl belediye başkanlığı yapan Osman Kibar’ın 28. Ölüm yıldönümünde kabri başında düzenlenen anma etkinliğine katılan Yıldırım, insanların yaptıkları ve yapamadıkları ile hatırda kaldığını söyledi. Yıldırım, “Osman Kibar’a Süleyman Demirel tarafından bakanlık görevi teklif edilmiş ama ‘Beni İzmir’i Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı’ yapın diyerek geri çevirmiş olması İzmir’e olan sevgisinin ne kadar derin olduğunu gösteriyor. Osman Kibar’ı rahmetle anıyoruz, Allah herkese böyle sevgiyle anılmayı nasip etsin” diye konuştu.

İzmir’in 1963-1973 yılları arasında İzmir’de Belediye Başkanlığı yapan Osman Kibar’ın, kabri başında gerçekleştirilen anma töreninde emekli Vali Kamil Acun, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski Başkanı, işadamı aynı zamanda Osman Kibar’ın torunu Mahmut Özgener, EBSO eski Meclis Başkanı ve İZKA Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, AK Parti Bornova Belediye Başkan Adayı İlhan Kaya, İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu katıldı.

Yıldırım, Osman Kibar’ın İzmir’e önemli hizmetleri olduğunu belirterek sözü torunu Mahmut Özgener’e bıraktı. Özgener, dedesini her zaman gururla andıklarını kaydederek, “Osman Kibar denilince kimi zaman hüzünlenip kimi zaman gülüyoruz.

Ama hep keyifle anıyoruz. Dedem, İzmir’e önemli hizmetler etti. Bize de çalışkan bir dedenin torunları kimliğini bıraktı” dedi.

Editör: TE Bilişim