FESTİVAL JÜRİSİ BELLİ OLDU

İzmir Aşkına Derneği Portakal Çiçeği Karnavalı’nda Şampiyon.. İzmir Aşkına Derneği Portakal Çiçeği Karnavalı’nda Şampiyon..

14-19 Kasım tarihlerinde Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Fransız Kültür Merkezi ve Alman Kültür Merkezi destekleri ile gerçekleştirilen İzmir Kısa Film Festivali içerisinde yarışma filmlerini İzmirli sinemaseverler ile festival salonlarında izleyip yarışma için değerlendirecek olan festival jürisi belli oldu.

Bu yıl 24. kez sinemaseverlerle buluşacak olan İzmir Kısa Film Festivali’nde yarışma filmlerini değerlendirecek jüri belli oldu. Yönetmen Erdem Tepegöz başkanlığında oluşturulan jüri ulusal kurmaca kategorisinde bulunan 12 kısa filmi değerlendirecek. Başarılı oyuncu Bihter Dinçel, görüntü yönetmeni Gökhan Atılmış, sanat yönetmeni heykeltraş Cumhur Ata Türk ve sinema yazarı Ekrem Buğra Büte festivalde hem filmleri değerlendirecek hem de sektör tecrübelerini genç sinemacılar ile paylaşacaklar.

Animasyon ve Deneysel kategorisinde Türkiye’de animasyon alanında gerçekleştirdiği birçok başarılı çalışma ile yer alan Varol Yaşaroğlu, müzisyen Nil ipek ve akademisyen Kerem Kaban bu yıl Türkiye’den Akademi Ödüllerine başvurabilecek olan kısa animasyon filmi seçecekler. Ayrıca belgesel kategorisinde belgesel yönetmeni Deniz Yüksel Abalıoğlu, Sezer Ağgez ve Akademisyen Sabire Soytok jüri olarak yer alacaklar. Uluslararası kategoride ise Bulgaristan Sineması’nın başarılı yönetmeni Nadja Koseva, yönetmen ve yapımcı Igor SRPSKO ve akademisyen Prof. Dr. Alev Parsa filmleri değerlendirecekler.

İzmir Film Lab içerisinde ise projeleri değerlendirecek olan isimler ulusal projelerde yapımcı Zeynep Koray, yapımcı Zeynep Santıroğlu Sutherland ve Başka Sinemadan Sait Aksoy olurken, İzmirli projeleri akademisyen Dilek Tunalı, yönetmen Elçin Engin ve Karaca Sineması işletmecisi Serdar Arslan değerlendirecekler.

Kısa Filmlere vizyon ödülü…

Başka Sinema ile İzmir Uluslararası Kısa Film Festivali, kısa filmlerin dijital ve fiziksel platformlarda daha fazla sayıda insana ulaşabilmesi, kısa filmlerin sinema salonlarında vizyon programlarına alınabilmesi ve kısa film yönetmenlerinin sonraki projelerinde ihtiyaç duyacağı danışma desteğinin karşılanabilmesi için 2022 yılında başlatılan işbirliği bu yıl da sürecek ve kısa filmler Başka Sinema salonlarında vizyon imkanı bulacak. En İyi Film, Jüri Özel Ödüllü Film ve Başka Sinema’nın festival seçkisinden belirleyeceği dört filmle beraber toplamda altı filme verilecek olan Başka Sinema Dağıtım ve Destek Ödülü’nün kapsamı şöyle: 

1 - Başka Sinema’nın film programlarını yaptığı dijital ve fiziksel ortamlarda özel gösterim imkanı

2 – Başka Sinema’nın film tedarik ettiği açıkhava mekanlarında özel gösterim imkanı

3 – Başka Sinema’nın Başka Çarşamba kapsamında özel gösterimler programladığı sinema salonlarında gösterim imkanı

4 – Filmlerin yönetmenlerinin film yapım ve dağıtım süreçleriyle alakalı fikir alışverişi ve danışmanlık ihtiyacı olması durumunda Başka Sinema’ya direkt olarak ulaşabilme imkanı

5 – Filmlerin yönetmenlerinin ilk uzun metraj film projelerinde Başka Sinema’dan danışmanlık alabilme imkanı

Editör: Ajans Ekip