Megastar Tarkan ve Ceza İle Unutulmaz Bir Fanta Fest Sizi Bekliyor Megastar Tarkan ve Ceza İle Unutulmaz Bir Fanta Fest Sizi Bekliyor
 İzmir’in ana gündem maddesi haline gelen ve kolektörlerin tıkanması nedeniyle körfeze akıtılmak zorunda kalan atık suları (lağım) hakkında değerlendirmelerde bulunan Bakan Yıldırım, “İzmir Körfezi’nin kuşaklama kolektörü var. İki yirmi metre çapında, yüzde bir eğimli. Buraya evsel atıklar kuzeyde güneyde arıtma sistemine gidiyor, arıtılan su derin deşarj olup gidiyor. Peki neden bu sular körfeze akıyor. Eğer bu kolektörün bakımını düzenli yapmazsanız, yağmur suları da sisteme karışırsa gelenler gidemez kolektör tıkanır ve taşma yapar. Taşma yapınca da pis sular ve evsel atıklar körfeze akmış olur. Bu da körfezi kirlendirir, kokuları artırır” dedi.
Bakan Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tıkanıklığın kaynağının tespit edildiği ve üç ay içerisinde giderileceği şeklindeki haberler hakkında da şöyle konuştu: “Peki kim yapacak bunun bakımını? Cevabını bilmiyor musunuz? Demek ki yapmamış. İşini zamanında yapsaydı bu sorunlar olmazdı. Şimdi firma kiralayıp üç ayda yapacağız diyorlar. Tıkanıklığı tespit ettik yapacağız diyorlar. Yapsınlar. Ama bu sorun yaşandıktan sonra gündeme gelmesin. Bu düzenli olarak yapılsın, hasar oluşmadan bunlar yapılırsa ne koku ne pislik olur“

HARMANDALI ÇÖP ALANI
Harmandalı Çöp Alanı ile ilgili bir soruyu da yanıtlayan Bakan Yıldırım, konunun muhatabının kendisi değil yerel yöneticiler olduğunu belirterek şunları söyledi: “Ben bununla ilgili görüşlerimi daha önce açıkladım. Lütfen sorunun sorumlusuna detaylıca sorun. Görev sahibi arkadaşlar bunların hepsine yanıt verip çözmesi lazım.”
İzmir’de hafta sonu oynanacak olan ve öncesinde ertelenen Karşıyaka-Göztepe maçının tekrar yapılacak olması ve aynı gün BDP’lilerin mitingi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Yıldırım, valiliğin gerekli emniyet tedbirlerini aldığını belirtti.
Boynuna Göztepespor atkısı takılan Bakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Göztepe'de, Altay da, Bucaspor da bizim. Bu kulüplerin tatlı rekabetinin görsel anlamda güzel bir maça şölene dönüşmesini arzu ediyoruz. Maç erteleme kararının doğru olmadığını söyledik. Zamanında yapılacak. Tüm İzmirli, Göztepe, Karşıyaka taraftarı bu muazzam stadı doldursun. Valiliğimiz gerekli tedbirleri alıyor.”


İzmir haber
Editör: TE Bilişim