13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı 13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Bilişim Suçları Bürosu ekipleri, bazı banka müşterilerinden gelen şikayetler üzerine harekete geçti. Banka şubesinin güvenlik kamerası görüntülerinde yapılan araştırmada, 2 kişinin ATM üzerine bir cihaz yerleştirdiği, bu yöntemle kart bilgilerini kopyalayarak internet üzerinden yurt dışından alışveriş yaptığı belirlendi. Görüntülerdeki kişilerin izini süren polis, ATM'ye kopyalama cihazı yerleştirdikten sonra uzaktan izleme yapan 2 kişiyi takibe aldı. M.A.
(38) ile G.Ş. (27), cihazı sökmek için ATM'nin yanına gittikleri sırada suçüstü yakalandı. Zanlıların otomobilinde yapılan aramada ise, kullandıkları malzemeler ve tanınmamak için yüzlerini gizledikleri giysiler ele geçirildi.
Zanlıların aynı yöntemle 170 kişiye ait kart bilgilerini kopyaladıkları, mağdurlar arasında polislerin, aynı şubede çalışan banka görevlilerinin ve adliye personelinin de bulunduğu öğrenildi. Yaklaşık 60 bin liralık haksız kazanç elde ettikleri belirlenen zanlılar, sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.
Editör: TE Bilişim